Staķis atbrīvojis no amata Mājokļu un vides departamenta direktoru Aļeksejenko

Sabiedrība
LETA 14:02, 19.01.2021 0

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) atbrīvojis no amata Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aļeksejenko.

 
Foto: LETA

TV3 raidījumam "900 sekundes" Staķis šorīt skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis saistībā ar iepriekš ierosināto disciplinārlietu.

Šodien plkst.10.30 paredzēta preses konference saistībā ar pārmaiņām Mājokļu un vides departamenta vadībā. Kā informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa, preses konferencē piedalīsies Staķis un Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (PP).

LETA jau ziņoja, ka Aleksejenko draudēja amata zaudēšana interešu konflikta dēļ, jo kļuvis zināms, ka viņš departamentā algojis gan savu bijušo, gan arī esošo dzīvesbiedri.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domē, Aleksejenko algojis savu bērnu māti Ilonu Dimanti. Viņa pieņemta darbā no 2009.gada 1.oktobra.

Dimantes atalgojums noteikts 2264 eiro. Viņas darba pienākumos paredzēts vadīt, plānot, organizēt, kontrolēt un pilnveidot Finanšu un saimnieciskas pārvaldes darbu, nodrošināt pārvaldes noteikto funkciju un uzdevumu savlaicīgu un kvalitatīvu izpildi, nodrošināt un kontrolēt departamenta lietvedības procesu un tā atbilstību normatīvajiem aktiem.

Tāpat viņas uzdevumos bija nodrošināt dokumentu sakārtošanu un saglabāšanu departamenta struktūrvienībās un to atbilstību lietu nomenklatūrai, nodrošināt finanšu plānošanas un iepirkumu procesu norisi, pārraudzīt departamenta struktūrvienību nodrošinājumu ar nepieciešamajiem līdzekļiem un materiāliem un citi pienākumi.

Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja Cepurītis, Aleksejenko noliedzis, ka Dimante ir viņa dzīvesbiedre. Taču viņam nācies atzīt, ka viņa ir Aleksejenko bērnu māte.

Cepurītis skaidroja, ka Aleksejenko nonācis interešu konfliktā, jo veicis Dimantes darba novērtējumu, lēmis par prēmiju maksāšanu un pieņēmis citus lēmumus. Laikā, kad sākta pārbaude, Aleksejenko šo vērtēšanu uzticējis departamenta direktora vietniecei, bet tas nav likvidējis interešu konfliktu, jo vietniece ir tiešā Aleksejenko pakļautībā.

Kopš tika sākta disciplinārlieta, departamenta vadītājs ir saslimis un ilgstoši atrodas darba nespējā.

Tas savukārt ir liedzis saņemt paskaidrojumus attiecībā uz citu personu - Veru Bobrovu, kura ir Aleksejenko bijusī dzīvesbiedre. Vides departaments algo Bobrovu ārštatā. Viņas atalgojums noteikts 1050 eiro mēnesī.

Aleksejenko iepriekš aģentūrai LETA pauda, ka viņa atbrīvošana no amata ir politiskā izrēķināšanās.

Viņš skaidroja, ka nav pieļāvis likuma pārkāpumus un nav iemesla atbrīvošanai no amata.

Departamenta direktors pauda pārliecību, ka tiesā uzvarēs un turpinās vadīs departamentu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lasiet arī

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".