Ruks: 2 mājsaimniecību atrašanās automašīnā ir pulcēšanās, sods - 2000 eiro!

Sabiedrība
10:58, 16.01.2021 0

Vai policijai ir tiesības apstādināt un pārbaudīt, no cik mājsaimniecībām ir pasažieri automašīnā? Uz šo skatītāja jautājumu RīgaTV 24 raidījumā "Uz līnijas" komentāru sniedza Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

 
Foto: LETA

“Divu mājsaimniecību atrašanās vienā automašīnā tiks tulkota kā pulcēšanās. Par to ir paredzēta atbildība līdz pat 2000 eiro,” norāda Ruks.

Valsts policijas priekšnieks atgādina, ka šobrīd spēkā ir aizliegums pulcēties. Vienīgais izņēmums, kad pasažieri no dažādām mājsaimniecībām drīkst pārvietoties vienā auto, ir pildot darba pienākumus.

Jau iepriekš ziņots, ka valstī noteiktie ar Covid-19 saistītie ierobežojumi un komandantstunda nedēļas nogalēs būs spēkā līdz 25.janvārim.

Premjers Krišjānis Kariņš uzsvēra, ka situācija ar Covid-19 izplatību ir trausla, tāpēc valdības pārstāvji, konsultējoties ar ekspertiem, lēma pagarināt līdz šim noteiktos ierobežojumus par divām nedēļām – līdz 25. janvārim.

"Saprotu, ka šis laiks nav viegls. Mums ir liegts iet pie tuviniekiem, radiem, draugiem, bet mērķis ir neļaut slimībai pārlēkt no cilvēka uz cilvēku. Tas jums ir grūti, man nav viegli, bet kopīgiem spēkiem varēsim uzveikt pandēmiju," uzsvēra Kariņš.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Ekonomika Rīgas ostā pārkrauto kravu apmērs pirmajā ceturksnī sarucis par 10,8%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos trijos mēnešos pārkrauti 4,708 miljoni tonnu kravu, kas ir par 10,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.