Attālinātu macību iespējas 1.-6.klašu skolniekiem? Viņķele vieš skaidrību

Sabiedrība
LETA 09:49, 28.10.2020 0

Par iespēju mazāko klašu skolēniem pēc vecāku vēlmes mācīties attālināti skolām jālemj, vadoties no savām iespējām, paudusi veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

 
Foto: LETA

Politiķe pauda, ka izskanējusi ideja vecākiem ļaut izlemt, vai sūtīt savas atvases uz skolu Covid-19 laikā.

"Tas ir jautājums skolām, vai tas process, kad daļa mācās klātienē, bet daļa - attālināti, ir realitātē organizējams. Patlaban tika lemts, ka lielāko klašu bērni mācās attālināti," teica ministre.

Viņķele norādīja, ka, ja skolas redz, ka tās var šo "ārkārtīgi sarežģīto uzdevumu" atrisināt, ļaujot dažiem bērniem mācīties attālināti, tad tas ir skolas risinājums.

Kā ziņots, valdība lēmusi audzēt Covid-19 testēšanas kapacitāti par 60% un pagarināt attālinātās mācības 7.-12.klasēm, otrdien pēc valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdes žurnālistus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Valdība lēma, ka 7.-12.klašu skolēniem attālinātās mācības notiks līdz 15.novembrim. Šī prasība arī attieksies uz interešu izglītību.

Pirmdien pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem tieslietu ministrs, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns pauda, ka tiek izsvērta iespēja ļaut vecākiem pašiem lemt, vai Covid-19 laikā bērnus sūtīt uz skolu, vienlaikus mājās palicējiem nodrošinot attālinātu mācību iespējas.

Bordāns uzsvēra, ka patlaban patiešām būtisks jautājums ir pandēmijas neizplatīšanās un veselo cilvēku veselības saglabāšana, kā arī palīdzība tiem, kas Covid-19 laikā nonākuši lielākajās grūtībās.

Viņš pastāstīja, ka no izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) saņēmis konceptuālu piekrišanu priekšlikumam dot vecākiem izvēlēties, vai sūtīt bērnus uz skolu, vai nē, un kā tad nodrošināt viņiem iespēju mācīties

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Sabiedrība Rīgā norisināsies tradicionālais «Kritiskās masas» velobrauciens

Rīgā šodien norisināsies tradicionālais "Kritiskās masas" velobrauciens, liecina organizatoru sniegtā informācija.

Sabiedrība Latvijā būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos

Šodien, 4.maijā un 6.maijā, būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Lasiet arī

Sabiedrība Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Sports Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics".

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.