Kultūrvietā "Hanzas perons" būs skatāma teātra trupas "Kvadrifrons" izrāde "Vecmāmiņu valsts"

Sabiedrība
LETA 03:54, 18.10.2020 0

Rīga, 18.okt., LETA. Kultūrvietā "Hanzas perons" šodien plkst.14 un 18 būs skatāma teātra trupas "Kvadrifrons" izrāde "Vecmāmiņu valsts", aģentūru LETA informēja pasākuma organizatoru pārstāve Katrīna Ķeķe. Izrādi veido...


Rīga, 18.okt., LETA. Kultūrvietā "Hanzas perons" šodien plkst.14 un 18 būs skatāma teātra trupas "Kvadrifrons" izrāde "Vecmāmiņu valsts", aģentūru LETA informēja pasākuma organizatoru pārstāve Katrīna Ķeķe. Izrādi veidojusi teātra trupa kopā ar dramaturgiem Justīni Kļavu un Evartu Melnalksni, režisori Paulu Pļavnieci. Iestudējums būs skatāma skatuves mākslas notikumu sērijas "Pārmija" laikā. Izrāde "Vecmāmiņu valsts" līdz šim rādīta vien sešas reizes - Valmierā, Kuldīgā, Liepājā, Rēzeknē, Daugavpilī un Cēsīs, sarunu festivālā "Lampa" ar "British Council" pārstāvniecības Latvijā atbalstu. Kultūrvietā "Hanzas perons" būs pirmā iespēja iestudējumu vērot Rīgā. Ķeķe pavēstīja, ka līdzās teātra trupas "Kvadrifrons" aktieriem izrādē piedalīsies arī Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas meiteņu koris "Vivace". Daļēji dokumentālajā izrādē "Vecmāmiņu valsts" trupas "Kvadrifrons" aktieri ar domubiedriem reflektē par Latvijas un Rietumeiropas sabiedrības novecošanās problēmu, šo tēmu apskatot ne tikai sociālpolitiskā, bet galvenokārt - personīgā kontekstā caur savu vecmāmiņu skatupunktu, atzīmēja pasākuma organizatoru pārstāve. Biļetes uz izrādi pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās. Savukārt tiem, kuri iegādājušies biļetes uz pavasarī plānotajām "Pārmijas" izrādēm "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās, iegādātās biļetes iespējams nodot "Biļešu paradīzes" kasēs vai samainīt tās pret biļetēm uz izrādi "Vecmāmiņu valsts", kas plānota 18.oktobrī. Ķeķe akcentēja, ka skatuves mākslas notikumu sērijas "Pārmija" laikā ikvienam būs iespēja baudīt mākslas darbus teātra, mūzikas, mākslas vai dejas žanrā. Tās ir izrādes vai performances, kas līdz šim Latvijā rādītas tikai dažas reizes šaurā skatītāju lokā, kā arī ārvalstīs tapuši darbi.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pierīga kļuva par Zemessardzes mācību vietu (+VIDEO)

Jaunieši var turpināt apgūt dažādas militārās specialitātes, piemēram - ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs un citas.

Sabiedrība Ar Mātes dienas svinībām Rīgā sākas ģimenes mēneša pasākumi

Šodien ar Mātes dienas svinībām Rīgā sāksies ģimenes mēneša pasākumi, kas ilgs līdz 2.jūnijam.

Sabiedrība Svētdien gaidāms saulains laiks, gaiss iesils līdz +16 grādiem

Dienā gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā vietām debesis aizklās mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Sabiedrība Latvijā cer iespējami drīzāk sagaidīt bāzes pensiju ieviešanu

Seniori cer, ka lēmums par bāzes pensiju ieviešanu uz politiskās dienaskārtības galda nonāks pēc iespējas tuvākā nākotnē, sacīja biedrība "Latvija senioru kopienu apvienība" (LSKA).

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Kultūra Dons: «Esmu gandarīts ar paveikto»

Latvijas delegācija dziedātāja Dona veikumu Eirovīzijas konkursā vērtē pozitīvi, uzsverot, ka uz šo konkursu var atskatīties ar lepnuma sajūtu, jo pēc ilgiem laikiem Latvija pelnīti atgriezusies konkursa finālā, sacīja Latvijas delegācijas vadītājs Guntars Gulbiņš.

Sports Daugaviņš pēdējā sekundē izrauj Latvijas izlasei uzvaru pār Franciju (VIDEO)

Kasparam Daugaviņam arī otrajā mačā gūstot uzvaras vārtus papildlaikā, turklāt pēdējā sekundē, Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Ostravā pasaules čempionāta spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) pārspēja Franciju.

Ekonomika Nākamnedēļ prezentēs kreditēšanas indeksa datus

Finanšu nozares asociācija (FNA) trešdien, 15.maijā, prezentēs kreditēšanas indeksa aktuālos datus.