Policija komentē plānus par pieļaujamo promiļu samazināšana autovadītājiem

Sabiedrība
LETA 14:25, 01.08.2020 0

Valsts policija (VP) neuzskata, ka, Latvijā samazinot pieļaujamo alkohola koncentrāciju asinīs visiem autovadītājiem līdz 0,2 promilēm, tiks atrisināta galvenā problēma - braukšana lielā reibumā, aģentūrai LETA atzina VP Sabiedrisko attiecību nodaļā.

 
Foto: LETA

Valdība otrdien atbalstīja Alkoholisko dzērienu patēriņa mazināšanas un alkoholisma ierobežošanas plānu, līdztekus stingrākiem ierobežojumiem alkoholisko dzērienu reklamēšanai, paredzot izvērtēt iespēju samazināt pieļaujamo alkohola koncentrāciju asinīs visiem autovadītājiem līdz 0,2 promilēm.

VP skaidroja, ka pēdējos gados ir iezīmējusies negatīva tendence, proti, lielākā problēma ir tie autovadītāji, kuri brauc smagā alkohola reibumā - divas trešdaļas no konstatētajiem pārkāpējiem ir virs 1,5 promilēm.

"Braukšana 0,2 vai 0,5 promiļu reibumā nav problēma - šādu pārkāpēju ir maz, ja vērtē kopējo konstatēto pārkāpēju skaitu. Tādēļ policija neuzskata, ka, samazinot pieļaujamo alkohola koncentrāciju asinīs visiem autovadītājiem līdz 0,2 promilēm, tiks atrisināta galvenā problēma - braukšana lielā alkohola reibumā," aģentūrai LETA atzina VP pārstāve Līna Kaļķe.

Lai pieņemtu lēmumu samazināt pieļaujamo alkohola koncentrāciju asinīs, ir jābūt sniegtiem argumentiem vai pētījumam par to, vai un 0,2 promiļu daudzums būtiski ietekmē autovadītāju spēju vadīt transportlīdzekli, uzsvēra Kaļķe.

Jau ziņots, ka valdības apstiprinātajā plānā iezīmēta rīcība līdz 2022.gadam un tajā rosināts izveidot korekcijas programmu transportlīdzekļu vadītājiem, kuri sodīti par transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā, kā arī narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Kā liecina Valsts drošības dienesta izmeklēšanas laikā iegūtā informācija, personas nelikumīgi vāca un Krievijas specdienestiem nodeva neizpaužamas ziņas.

Sabiedrība IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Lasiet arī

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Kultūra Miris Latvijas Nacionālās operas ilggadējais solists Blaumanis

Trešdien, 15.maijā, mūžībā devies Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ilggadējais solists, baritons Andris Blaumanis, vēsta LNOB.

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.