Dobelē apcietināts vīrietis, kas ar daudziem naža dūrieniem nogalinājis sievieti

Sabiedrība
LETA 10:12, 30.06.2020 0

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Dobeles iecirkņa darbinieki aizturējuši septiņas reizes tiesātu vīrieti, kurš, iespējams, savā dzīvesvietā ar vairākiem naža dūrieniem nāvējoši sadūris sievieti.

 

Kā aģentūru LETA informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa, vīrietis tika aizturēts tajā pašā dienā, kad sadurtā sieviete nomira Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) transportlīdzeklī. 28.jūnijā Zemgales rajona tiesa aizturētajam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Policija noskaidrojusi, ka 26.jūnijā ap plkst.18.50 Dobeles novada Auru pagastā kādas daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī kopīgas alkohola lietošanas laikā vīrietis savā dzīvesvietā ar vairākiem naža dūrieniem sadūra 1976.gadā dzimušu sievieti.

Uz notikuma vietu tika izsaukts NMPD, taču mediķu automašīnā sieviete no gūtajiem ievainojumiem mira. Turpat likumsargi nekavējoties aizturēja arī iespējamo vainīgo personu - 1967.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir bijis tiesāts septiņas reizes, tajā skaitā par sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu, kas vērsti pret personas veselību un dzīvību. Veicot vīrietim ekspertīzi, izelpotā gaisa pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs bija 2,77 promiles, stāstīja Kalniņa.

Svētdien, 28.jūnijā, Zemgales rajona tiesā vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Pašlaik VP ZRP Dobeles iecirkņa amatpersonas skaidro nozieguma motīvus, un policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu jeb slepkavību.

Par šādu noziegumu var sodīt ar ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, norādīja Kalniņa.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sports Rīgas maratonam reģistrējušies vairāk nekā 33 tūkstoši dalībnieku no 104 valstīm

Startam Rīgas maratona dažādās distancēs reģistrējušies 33 003 dalībnieki, kas ir teju lielākā Rīgas maratonā reģistrētā skrējēju kopa pasākuma vēsturē.

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Veselība Nords: Gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem

Rīgas maratons sestdien ir atklāts godam, taču svētdien gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem, aģentūrai LETA uzsvēra maratona direktors Aigars Nords.