Vizītē Latvijā ieradīsies NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris

Sabiedrība
LETA 23:55, 24.06.2020 0

Rīga, 24.jūn., LETA. Vizītē Latvijā ieradīsies NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris ģenerālis Jorgs Follmers, lai tiktos ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu un pārrun...


Rīga, 24.jūn., LETA. Vizītē Latvijā ieradīsies NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandieris ģenerālis Jorgs Follmers, lai tiktos ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu un pārrunātu starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Sandra Brāle. Ģenerālis vizītē ieradīsies rīt, 25.jūnijā. "Kopš stāšanās NATO Apvienoto Spēku pavēlniecības Brunsumā komandiera amatā, man šī ir pirmā darba vizīte Latvijā. Valstī, kas sniedz nozīmīgu ieguldījumu, uzņemot NATO kaujas grupu Ādažu bāzē. Tāpēc ar lielu interesi gaidu tikšanos ar Latvijas Bruņoto spēku komandieri, lai pārrunātu aktuālos aizsardzības un drošības jautājumus," uzsver Follmers. Savukārt Kalniņš uzskata, ka vērtējot ģenerāļa Follmera aktīvo darbību laikā, kad Covid-19 pandēmija radījusi jaunus izaicinājumus, Baltijas reģions ir nozīmīgs priekšpostenis NATO plānos. Ģenerālis Follmers NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandiera amatā stājās šā gada 22.aprīlī. NATO komandstruktūrā viņš ir viens no trīs operacionālā līmeņa komandieriem, kurš atrodas tiešā NATO spēku virspavēlnieka Eiropā pakļautībā. Primārās NATO Apvienoto spēku pavēlniecības Brunsumā komandiera atbildības jomas ir reģionālā drošība Ziemeļeiropā, NATO apmācības operācija "Resolute Support" Afganistānā, kurā piedalās arī Latvijas karavīri, kā arī Alianses reaģēšanas spēki (NRF) 2020.gadā. Ģenerālis jau vairākkārt viesojies Latvijā darba vizītēs - Vācijas Sauszemes spēku komandiera amatā.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Tērvetes parks kļūs apmeklētājiem pieejamāks (+VIDEO)

Sprīdītis kļuvis par dabas skaistuma atjaunošanas simbolu.

Lasiet arī

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Veselība Latvijas onkoloģe iestājas par sieviešu vakcināciju pret vēzi (+VIDEO)

Šogad ir pēdējais gads, kad darbojas līdzšinējais “Veselības aprūpes pakalpojumu onkoloģijas jomā uzlabošanas plāns".

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.