• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Salacgrīvas novada iedzīvotāji lūdz Levitu neizsludināt novadu reformas likumu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:30, 18.06.2020


Ceturtdien Valsts prezidentam Egilam Levitam ir aizvesta 664 Salacgrīvas novada iedzīvotāju parakstīta vēstule ar lūgumu neizsludināt Saeimā pieņemto Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu un prasīt Saeimai tā otrreizēju caurlūkošanu, aģentūru LETA informēja Salacgrīvas novada pārstāve Ilga Tiesnese.


Foto: LETA

"Tas, ka vēstuli klātienē laikā no 12.jūnija līdz 17.jūnijam parakstīja 664 Salacgrīvas novada iedzīvotāji, ir apliecinājums tam, ka mums nav vienalga, kas notiks ar novadu nākotnē, mums rūp sava novada attīstība un mēs vēlamies būt ekonomiski neatkarīgi," iedzīvotāju viedokli skaidroja Tiesnese.

Vēstuli parakstījušie Salacgrīvas novada iedzīvotāji ir pārliecināti, ka šis likums pieņemts "pretēji iedzīvotāju interesēm, neievērojot novadu kultūrvēsturisko identitāti un iedzīvotāju tiesības noteikt savu dzīvi un pārstāvniecību, nepamatojot likuma nepieciešamību, neuzklausot oponentus un neizvērtējot sagaidāmo likuma un reformas ietekmi".

"Salacgrīvas novada iekļaušana Limbažu novadā apdraud Salacgrīvas iedzīvotāju kopienas pastāvēšanu un pēc būtības likvidē iespēju saglabāt Salacgrīvas kultūrvēsturisko identitāti un piederības sajūtu savai vēsturiskajai zemei. Reformas rezultātā tiek būtiski samazinātas Salacgrīvas novada iedzīvotāju tiesības uz savu interešu pārstāvību," vēstulē Valsts prezidentam norādījuši iedzīvotāji.

LETA jau ziņoja, ka 46 Latvijas pašvaldību vadītāji ar kopīgu vēstuli ir vērsušies pie Valsts prezidenta Levita, aicinot neizsludināt Saeimā pieņemto Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu, kas paredz valstī trīskārt samazināt pašvaldību skaitu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Sabiedrība Pašvaldībām nevienojoties par Garkalnes sadalīšanu, novadu robežas nemainīs

Ropažu un Ādažu novadu pašvaldībām nevienojoties par Garkalnes sadalīšanu, novadu robežas grozītas netiks, teikts atbildes vēstulē Tiesībsarga birojam, kuru šodien apstiprināja valdība.

Sabiedrība Sagatavots likumprojekts par Varakļānu un Madonas novada apvienošanu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sagatavojusi likumprojektu par Varakļānu un Madonas novada apvienošanu, liecina informācija tiesību aktu portālā TAP.

Sabiedrība Pašvaldību reformas ietvaros atjaunoti autoceļi vairāk nekā 400 kilometru garumā

Ieguldot Ministru kabineta piešķirtos valsts budžeta līdzekļus administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas atbalstam, pērn atjaunoti vietējo un reģionālo autoceļu posmi vairāk nekā 400 kilometru garumā, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Sabiedrība Piecas pilsētas var apvienot ar piegulošajiem novadiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz no 2025.gada valstspilsētas Daugavpili, Jelgavu, Liepāju, Rēzekni un Ventspili apvienot ar tām piegulošajiem novadiem.