• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ieguldīs 118 738 eiro integrācijas un latviešu valodas kursos imigrantiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:15, 04.05.2020


Lai veicinātu imigrantu iekļaušanos Latvijas sabiedrībā, biedrība "Zaļais meridiāns" īstenos 118 738 eiro vērto projektu "Izzinām Latviju", kas tostarp paredz integrācijas un latviešu valodas kursus, aģentūru LETA informēja biedrībā.


Foto: LETA

Projekta aktivitātēs aicināti piedalīties visi trešo valstu piederīgie, kas ieguvuši termiņuzturēšanās vai pastāvīgās uzturēšanās atļaujas un Latvijā ieradušies dažādu iemeslu dēļ - darba, studiju, ģimenes apvienošanās vai citu. Dažos pasākumos kopā ar Latvijā dzīvojošajiem ārvalstniekiem aicināti piedalīties būs arī vietējās sabiedrības pārstāvji.

Galvenās aktivitātes projekta gaitā būs integrācijas kursi, latviešu valodas kursi, latviešu sarunvalodas klubs un izglītojoši, starpkultūru komunikāciju veicinoši pasākumi.

Integrācijas kursu programma piedāvās iebraucējiem izzināt Latvijas vēstures pamatvērtības un valsti, tās politisko sistēmu, gūt zināšanas par sociālo, izglītības un veselības aprūpes pakalpojumu sistēmu Latvijā un pieejamību, iepazīties ar situāciju darba tirgū, nodarbinātību, iespēju strādāt algotu darbu vai veidot savu biznesu, kā arī - zināšanas par Latvijas kultūru, tradīcijām un iemaņas starpkultūru dialoga veidošanā. Bezmaksas integrācijas kursos plānots apmācīt 200 imigrantus visā Latvijā.

Latviešu valodu imigranti varēs mācīties 120 stundu garos kursos. Savukārt nostiprināt apgūtās zināšanas valodas prasmes - latviešu sarunvalodas klubā - neformālā un draudzīgā gaisotnē, skaidroja biedrībā. Latviešu valodas kursi un kluba nodarbības paredzētas četros Latvijas reģionos.

Iepazīstinot ar Latvijas kultūru un mākslu, notiks virkne starpkultūru komunikāciju un socializāciju veicinoši pasākumi. Latvijā dzīvojošie ārvalstnieki tiks aicināti apmeklēt Rīgas un Liepājas teātrus, Latgales vēstniecību "Gors", mākslas muzeju "Rīgas Birža", Rīgas Kino muzeju, Latvijas Dzelzceļa muzeju un Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcu. Notiks arī kopīgas radošās darbnīcas. Latviešu amatu prasmju iepazīšanas un apguves darbnīcas notiks Piebalgā, piedāvājot projekta dalībniekiem iepazīt Latvijas kultūras kanonā iekļautās tautas tradīciju vērtības un kopīgi mācīties siera siešanu, pīrāgu cepšanu, sviesta kulšanu, zāļu vainagu pīšanu un vasaras saulgriežu rituālus.

Projektu "Izzinām Latviju" Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda ietvaros īsteno biedrība "Zaļais meridiāns" sadarbībā ar mācību centru un konsultāciju centru "Mensarius". Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Jau otro gadu izsludina maiju par vieglās valodas mēnesi

Lai popularizētu vieglo valodu Latvijā, kā arī akcentētu vieglās valodas plašās izmantošanas iespējas pieejamas informācijas nodrošināšanā un iekļaujošas sabiedrības veidošanā, biedrība Vieglās Valodas aģentūra jau otro gadu pēc kārtas izsludina maiju par vieglās valodas mēnesi Latvijā. Maijs izvēlēts tāpēc, ka 28.maijs ir Starptautiskā vieglās valodas diena.