Latvijā dienošs NATO karavīrs saslimis ar jauno koronavīrusu Covid-19

Sabiedrība
LETA 13:38, 25.03.2020 0

Viens no Latvijā dienošajiem NATO valstu karavīriem saslimis ar jauno koronavīrusu Covid-19, aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins.

 
Foto: LETA

Karavīrs saslimis vieglā formā un ārstējas mājas režīmā. Tāpat 14 dienu pašizolācijā atrodas daži Latvijā dienošie NATO valstu karavīri, ar kuriem saslimušajam karavīram bijis tiešs kontakts. Galkins atgādināja, ka daļa Latvijā dienošo NATO valstu karavīru ikdienā nedzīvo kazarmās, bet mitinās īrētās dzīvesvietās.

AM pārstāvis neatklāja saslimušā karavīra un izolēto karavīru pārstāvēto vienību un valsti, taču apliecināja, ka viņi nedienēja lielākajā Latvijā izvietoto NATO spēku struktūrā - NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Ādažu bāzē. LETA jau iepriekš rakstījusi, ka bez minētās kaujas grupas Latvijā vēl ir izvietots NATO Spēku integrācijas vienības štābs un daudznacionālais divīzijas štābs "Ziemeļi".

Ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīriem sasirgušais NATO karavīrs nav kontaktējies.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas NBS militārajās bāzēs, tāpat kā citās valsts struktūrās, turpina ievērot epidemioloģiskās drošības prasības.

"Karavīri turpina pildīt savus pienākumus, tāpat iespēju robežās turpinās militārās mācības, tajā skaitā, poligonos paredzētie vingrinājumi. Pirms katrām mācībām gan tiek izvērtēts, vai mācības nepārkāpj epidemioloģiskās drošības prasības," uzsvēra Galkins.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 24 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimis 221 cilvēks, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Iepriekšējā diennaktī veikts 1151 izmeklējums personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 7957 Covid-19 testi.

Pagaidām Covid-19 pārsvarā tiek atklāta gados jaunākiem cilvēkiem, un, pēc speciālistu teiktā, tas liecina par epidēmijas agrīnu stadiju.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Tāpat ziņots, ka astoņiem Lietuvā dislocētā NATO bataljona karavīriem no dažādām valstīm diagnosticēts koronavīruss.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sports Serjogins un Siliņa izcīna otro vietu Rīgas maratonā

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Interesanti fakti Pirmdiena daudzviet būs lietaina

Pirmdien Latvijā būs lietains laiks un vietām iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Ekonomika Ar valsts kapitāla palīdzību Liepājā sākas zemas īres namu celtniecība (+VIDEO)

Valstspilsētai noteiktā kvota būvniecības programmā ir 120 dzīvokļi.