Artusu Kaimiņu ar Covid-19 Saeimā aplipinājis kāds cits? Ļoti iespējams!

Sabiedrība
VS.LV 09:49, 24.03.2020 0

Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa inficēšanās ar Covid-19 gadījums esot sarežģīts, atzinis Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs. Ja citos gadījumos bijis pietiekami skaidrs - infekcijas avoti bija saistīti ar ceļojumiem vai ar zināmu cilvēku, kurš ir inficēts -, tad konkrētajā gadījumā tiekot veikta epidemioloģiskā izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai nav notikusi infekcijas transmisija starp valstiski svarīgā objektā strādājošiem, vēsta Latvijas Avīze.

 

"Pastāv divas hipotēzes – pirmā ir tā, ka konkrētā persona varētu būt inficējusies ārzemēs, bet otrā, ka viņš ir inficējies valsts kritiskās infrastruktūras galvenajā objektā [Saeimā – red.]," skaidro Perevoščikovs. "Tāpēc mums ir nepieciešams pārbaudīt kontaktpersonas, kas varbūt jau ir izslimojušas Covid-19, bet ir vīrusa nēsātāji. Šis gadījums, visticamāk, ir saistīts ar iepriekšēju inficēšanos, un mūsu mērķis ir atrast potenciālo avotu šajā konkrētajā iestādē, jo tur ir ļoti plaši kontakti.

Arī citur pasaulē mēs redzam, ka tieši politiķi, valsts amatpersonas bija starp pirmajiem inficētajiem. Mūsu mērķis nav tikai pārliecināties, vai cilvēks ir vesels, bet mērķis ir arī atrast infekcijas avotu. Šis ir sarežģīts gadījums."

Pats Kaimiņš savu saslimšanu pirmdien Facebook skaidroja tā:

"1.martā biju Viļņā, Lietuvā (tajā laikā Lietuva nebija skartā teritorija). Sestajā martā sajutos slikti un tiku hospitalizēts Infektoloģijas slimnīcā. Tur, kā vēlāk izrādījies, man analīzes uz Covid netika veiktas un tika diagnosticēta strutaina angīna. Pēc izrakstīšanas, ievērojot ārstu norādījumus, ārstējos mājās ar man izrakstīto antibiotiku kursu. 15. un 16.martā devos uz darbu.

Ja pat pieņem, ka Lietuvā es varētu būt inficējies ar Covid (to vairs nevar pārbaudīt), pēc visiem postulātiem 15. martā jau būtu beidzies 14 dienu inkubācijas periods. Kāpēc man netika veiktas analīzes uz Covid? Nejautājiet man, bet dakteriem un šoreiz arī ministrei.

Bet, ja manu saslimšanu ar Covid grib saistīt ar Lietuvas braucienu (piedēvējot man melošanu), tad veselības ministrei būtu vienlaikus publiski jāatzīst, ka inkubācijas periods Covid ir vismaz 20 dienas, jo man Covid tika konstatēts tikai 20. martā!

Skaiti, kā gribi, bet starp 1. un 20. martu 14 dienas nesanāk. [Jāpiebilst gan, 14 dienas ir noteikts kā inkubācijas laiks – periods, kad slimība var parādīties. Un, ja slimība parādās, tad cilvēks var būt slims arī pēc tam ilgāku laiku, turklāt viņš var būt koronavīrusa nēsātājs arī pēc Covid-19 izslimošanas, tāpēc epidemiologi iesaka veikt atkārtotu testu trešajā dienā pēc tam, kad slimības simptomi ir izzuduši. – Red.].

18. martā vēlu vakarā uzzināju, ka personai, ar kuru esmu kontaktējies, apstiprināts Covid. 19. martā visu dienu mēģināju sazvanīt attiecīgos dienestus, lai pieteiktos uz analīzēm. 20. marta rītā nodevu analīzes, un 21.martā man tika apstiprināts Covid.

Pēc rezultātu paziņošanas neesmu bijis ārpus mājas, esmu ievērojis karantīnu, sadarbojos ar epidemiologiem, sniedzu viņiem visu informāciju. Atskatoties uz savu dzīves ritmu, pamatoti varu atzīt, ka kopš 17.marta neesmu aktīvi nekur piedalījies un mans dzīves ritms atbilst pašizolācijas noteikumiem."

Jāpiebilst gan, ka sociālajos tīklos daži cilvēki raksta, ka pēc 17. marta esot redzējuši A. Kaimiņu veikalā un uz ielas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Ekonomika Ekonomists: Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus

Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus, teica ekonomists Andris Miglavs.

Sports Latvijas hokejisti pārliecinoši zaudē Zviedrijai (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionātā piektajā mačā ar 2:7 (0:2, 2:4, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

Sabiedrība Nākamgad Rīgā notiks Eiropas jauno zinātnieku saiets (+VIDEO)

Katru gadu nemainīgi četri pirmās vietas ieguvēji saņem 7000 eiro lielu naudas balvu.