Par potenciālā Sēlijas novada centru pārsteidzoši izvēlas Viesīti

Sabiedrība
LETA 21:52, 19.02.2020 0

Lai arī Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija potenciālo Sēlijas novadu veidojošās pašvaldības kā nākamo attīstības centru aicināja izvēlēties Jēkabpili vai Aizkraukli, šodien par tādu izvēlēta Viesīte, aģentūra LETA uzzināja Viesītes novada pašvaldībā.

 

Šodien Viesītē norisinājusies Sēlijas novadu apvienības paplašinātā sēde, kuras laikā izskatīti jautājumi par vienota Sēlijas novada izveidi, nosakot administratīvo un attīstības centru. Sēdē piedalījās Viesītes, Aknīstes, Jaunjelgavas, Ilūkstes, Salas, Jēkabpils novadu priekšsēdētāji, deputāti un pašvaldību darbinieki.

Kopumā tika izvirzīti pieci priekšlikumi, par kuriem notika atklāts balsojums. Balsojumā piedalījās 30 sēdes dalībnieki.

Pašvaldību pārstāvji atbalstīja vienota Sēlijas novada izveidi, bet par pievienošanos Aizkrauklei vai Jēkabpilij nobalsoja vien daži no klātesošajiem. Neguva atsaucību arī priekšlikums par Sēlijas novada attīstības un administratīvo centru noteikt Salu.

Savukārt Viesīti kā potenciālā novada centru atbalstīja 19 sēdes dalībnieki. Septiņi pašvaldību pārstāvji balsojumā atturējās, trīs bija pret, bet viens balsojumā nepiedalījās.

Ņemot vērā balsojuma rezultātus, tiks izstrādāts vienots Sēlijas novadu apvienības sēdes lēmums, kurš šonedēļ tiks iesniegts Saeimā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēdē parlamentārieši uzdeva potenciālā Sēlijas novada pašvaldībām nedēļas laikā vienoties, kur būs to attīstības centrs - Jēkabpilī vai Aizkrauklē.

Par Aizkraukles novada, Jēkabpils pilsētas, Jēkabpils novada un iespējamā Sēlijas novada administratīvo teritoriju tiks lemts kādā no turpmākajām sēdēm.

Pirms Saeimas komisijas sēdes, tiekoties Sēlijas novadu apvienības novadu vadītāju sapulcē, vienbalsīgi nolemts atbalstīt kopīga Sēlijas novada izveidi, kurā apvienotos Aknīstes, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jēkabpils, Neretas, Salas un Viesītes novadi. Apvienība publiskojusi viedokli, ka atgriešanās pie bijušo padomju laiku rajonu robežām ir politiski, nevis ekonomiski motivēta un nesasniegs iecerētos rezultātus, jo vēl aizvien "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nesniedz skaidru un argumentētu redzējumu par jaunveidojamo teritoriju pārvaldību, struktūru un sociāli-ekonomiskajiem ieguvumiem".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.