Par ķīseļa krūzīti nežēlīgi piekautā bērniņa lietu nevar iztiesāt jau 3 gadus

Sabiedrība
LETA 17:49, 19.01.2020 0

Daugavpils tiesā aizstāvja darbnespējas dēļ šonedēļ atlikusi krimināllietu, kurā vecāki apsūdzēti par savu sešu bērnu sišanu, vienam no bērniem arī salaužot kāju, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

 

Tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško skaidroja, ka šonedēļ saistībā ar lietas dalībnieka aizstāvja darbnespēju lieta atlikta.

Paredzēts, ka nākamā tiesas sēde notiks 23.janvārī no plkst.9.

Apsūdzētie lietā ir Nataļja un Jurijs Kovaļevski. Lieta tiesā nonāca 2017.gada 17.februārī. To skata tiesnese Jūlija Baufale.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, prokuratūras apkopotie pierādījumi liecina, ka vecāki pret saviem sešiem mazgadīgajiem bērniem pielietoja cietsirdīgu un vardarbīgu izturēšanos, mazgadīgajiem nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas.

Sutugina informēja, ka 2015.gada nogalē bērnu māte bērnam liedza ēdienu un dzērienu, bet, kad mazgadīgais, būdams izsalcis, bez atļaujas paņēma sev un noslēpa piena pudelīti un krūzi ķīseļa, viņa visu pārējo bērnu klātbūtnē sāka viņu lamāt un ar metāla kruķi veica vairākus sitienus pa bērna ķermeni, nodarot viņam smagus miesas bojājumus. Turpinot savas darbības, kas bija vērstas uz bērna mocīšanu, apsūdzētā tīši salauza cietušajam kāju.

Bērnam nodarītie miesas bojājumi tika slēpti.

Bērnu tēvs pielietoja fizisku vardarbību pret katru no bērniem, sitot viņiem ar koka nūju pa ķermeni. Bērnu māte vīra darbības nepārtrauca, informēja Sutugina.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Valsts prezidents: mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos

Latvijas drošība būs mūsu prioritāte, un mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos, TV24 raidījumā "Dienas personība" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība NBS: Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas aizsardzības sistēmā

Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas drošībā un aizsardzības sistēmā, piektdien intervijā TV3 sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Piektdiena sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies

Piektdiena Latvijā sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks

Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks un gaisa temperatūra sasniegs plus 20 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Lasiet arī

Sabiedrība Naktī uz svētdienu Latvijā iespējamas salnas

Naktī uz svētdienu Latvijā iespējamas salnas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Veselība Aptauja: Latvijā 40% autovadītāju pie stūres dzer kafiju

Latvijā 40% autovadītāju, braucot pie stūres, dzer kafiju, bet 39% autovadītāju mēdz runāt pa telefonu, aģentūru LETA informēja kāda SIA pārstāvji, atsaucoties uz "Atbildīgas braukšanas indeksa" aptauju.

Interesanti fakti Tiesa liek valstij samaksāt 500 eiro ieslodzītajam saistībā ar auguma mērījumu

Administratīvā rajona tiesa aprīlī likusi Ieslodzījuma vietu pārvaldei (IeVP) samaksāt 500 eiro kaitējumu kādam gara auguma ieslodzītajam saistībā ar nepareizu auguma mērījumu, lai saņemtu papildu ēdienu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Kriminālziņas Piektdien Latvijā pieķerti 12 dzērājšoferi

Piektdien Latvijā pieķerti 12 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā, informēja Valsts policijā.