Levits par padomnieci iecēlis arī Pīku meitu. Piemērotas izglītības nav

Sabiedrība
pietiek.com 09:03, 10.01.2020 9

Kā izrādās, neveiksmīgā politiķe Sarmīte Ēlerte nav vienīgā valsts prezidenta Egila Levita pēdējā laikā paklusām, slēpjoties no sabiedrības, pieņemtā padomniece, - par valsts galvas padomdevēju ekonomikas politikas jautājumos jau 2.decembrī iecelta Riharda Pīka un Sarmītes Pīkas meita Alise Pīka, no kuras oficiālās biogrāfijas izriet, ka viņai nav ne mazākās pieredzes reālā uzņēmējdarbībā, ne arī augstākās izglītības biznesa vadībā vai līdzīgā jomā, vēsta pietiek.com.

 

Portāls bez plašākiem komentāriem publicējis jaunās ekonomikas padomnieces izglītības un darba pieredzes datus.

Izglītība

2002 – Latvijas vidējās vispārējās izglītības diploms, Rīgas Franču Licejs,

2003 – Kanādas vispārējās izglītības diploms Cambridge International College of Canada,

2008 – M.A. Single Honours Politics (grāds politikas zinātnē) Juridiskā, uzņēmējdarbības un sociālo zinātņu fakultāte, Glāzgovas Universitāte.

Profesionālā darbība

No 2009. gada marta līdz 2009. gada jūlijam – stažiere starpinstitūciju koordinācijas nodaļā, Enerģētikas Ģenerāldirektorāts Eiropas Komisija

No 2009. gada augusta līdz 2011. gada februārim – programmas kordinators [saglabāta oriģinālrakstība no prezidenta mājas lapas], “Briseles Forums” un “Halifaksas Starptautiskās Drošības Forums’’, ASV Vācijas Maršala Fonds (The German Marshall Fund of The United States),

No 2011. gada februāra līdz 2011. gada decembrim – British GRI Konferences direktore, Starptautiskā nekustamā īpašuma institūts (Global Real Estate Institute),

No 2012. gada aprīļa līdz 2018. gada septembrim – pārstāvniecības vadītāja vietniece Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Lielbritānijas pārstāvniecībā un ekonomiskais atašejs Latvijas vēstniecībā Apvienotajā Karalistē,

No 2018. gada oktobra līdz 2019. gada augustam – pārstāvniecības vadītāja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Nīderlandes pārstāvniecībā un Ekonomiskā padomnieka vietas izpildītāja Latvijas vēstniecībā Nīderlandes Karalistē.

"Pie šiem datiem vēl jāpiemin, ka, kā rāda jaunās ekonomikas padomnieces amatpersonas deklarācija, valsts prezidentam padomus ekonomikā dos cilvēks, kuram nav nekādu iekrājumu, nekādu īpašumu un nekādu uzņēmumu kapitāldaļu, vērtspapīru vai kā tamlīdzīga," piebilst pietiek.com.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (9)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Ekonomika Ekonomists: Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus

Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus, teica ekonomists Andris Miglavs.

Sports Latvijas hokejisti pārliecinoši zaudē Zviedrijai (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionātā piektajā mačā ar 2:7 (0:2, 2:4, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

Sabiedrība Nākamgad Rīgā notiks Eiropas jauno zinātnieku saiets (+VIDEO)

Katru gadu nemainīgi četri pirmās vietas ieguvēji saņem 7000 eiro lielu naudas balvu.

Sabiedrība Saudzēsim Latvijas nēģus: līdz jūlijam makšķerēt aizliegts (+VIDEO)

Baltijas jūrā ietekošās upes ar to baseiniem ir nozīmīgākās nārstošanas vietas.