Krievijas mūziķi sākuši komentēt Raimonda Paula vārdus

Sabiedrība
VS.LV 12:15, 13.12.2019 3

Latviešu komponists Raimonds Pauls salīdzināja skatītājus Krievijā un Latvijā, nosaucot Krievijas iedzīvotājus par uzbāzīgiem. Krievijas producents Josifs Prigožins izsaka pieņēmumu, kāpēc Maestro varēja izveidoties šāds iespaids.

 
Foto: LETA

Pauls teica, ka iznācis pēc koncerta ar Allu Pugačovu pie skatītājiem un redzējis, "kas notiek ar cilvēkiem". "Mūsu ļaudis nav tik uzbāzīgi, kā, piemēram, Krievijā. Pēc koncerta tur ir pavisam cita gaisotne," pastāstīja komponists. "Jā, pie mums arī pienāk, dāvina puķes, bet tas ir tik sirsnīgi un ne pārāk uzbāzīgi."

Atbildot uz žurnālistu lūgumu komentēt šos vārdus, Josifs Prigožins pauda viedokli, ka publika Krievijā esot dažāda.

"Es īsti nezina, ko bija ar to domājis Raimonds Voļdemarovičs, kuru es bezgalīgi mīlu un cienu. Es lepojos ar to, ka esmu pazīstams ar šo klasiķi mūzikas jomā. Tādu komponistu kā viņš bijušās PSRS teritorijā palicis pavisam nedaudz. Es ļoti augstu vērtēju viņa jaunradi. Savukārt runājot par viņa viedokli, es varētu tikai nojaust. Viņš tomēr nav krievs, un publika, pie kuras viņš ir pieradis mājās, patiešām pamatīgi atšķiras no mūsējās. Jā, esam bezkaunīgi, nekautrējamies. Bet tas ir raksturīgi Maskavas publikai. Citās Krievijas pilsētās publika ir tāda pati kā Latvijā," uzskata Josifs Prigožins.

Mūzikas producents piebilda, ka Krievijas reģionos skatītāji ir ļoti labvēlīgi un pieklājīgi.

"Raimonds Pauls uzstājas tikai Maskavā, bet, ja viņš būtu braukājis pa reģioniem, tad zinātu, ka tur publika ir tāda pati kā viņa dzimtajā Latvijā. Atturīgāka, varbūt kautrīgāka. Pat Sanktpēterburgā. Nevar visu Krieviju pielīdzināt Maskavai. Maskavas skatītāji ir rūdītāki. Maskava ir kā putekļu sūcējs, saprotat? Uz šejieni cilvēki sabrauc no visām pilsētām, un Maskava diemžēl viņus sabojā. Cilvēki kļūst skarbāki, snobiskāki. Aktieri saka, ka Maskavas publiku ir ļoti grūti izkustināt, tā ir pieredzējušāka, prasa, lai to izklaidē. Bet citās pilsētās uz koncertu ieradušies cilvēki pauž emocijas, jau sākot ar pirmo dziesmu," paskaidroja Josifs Prigožins.

Savu padomu Maestro vēlējās dot arī grupas "A-Studio" soliste Ketija Topurija.Skatītāju mīlestība nav atkarīga no tautības, māksliniekiem jāvērtē šāda attieksme. Par to kanālam "360" paziņoja Topurija, komentējot Raimonda Paula vārdus par uzbāzīgo Krievijas publiku.

"Mākslinieks tāpēc arī ir mākslinieks, viņam jābūt profesionālim un nav jāatteic, kad cilvēki lūdz nofotografēties. Ja ir izredzes un iespēja saņemties, tas jāizdara," piemetināja dziedātāja.

Viņa atzinās, ka jūtas vienādi "gan Latvijā, gan Krievijā" un nesajūt lielāku vai mazāku mīlestību dažādās valstīs.

Tautas skatuves mākslinieks Ļevs Ļeščenko uzskata, ka mūsdienās daudzi skatītāji nāk uz koncertiem ar viedtālruņiem, cenšoties nofotografēt aktieri dažādos stāvokļos, un pēc koncerta vēlas uzņemt selfiju. "Bet ir jāsaprot, ka nav iespējams izslēgt šāda veida procesus no dzīves. Atliek vienīgi paciest to, jo tā ir daļa no profesijas. Tā ir viņa izvēle," citē "Nation News".

Mākslinieks nedrīkst pārāk zemu novērtēt viņa jaunrades cienītājus – tā piektdien, 6. decembrī, teica estrādes dziedātājs Soso Pavliašvili, komentējot Raimonda Paula izteicienu.Pavliašvili pastāstīja par bezgalīgu pateikšanos saviem faniem. Pēc viņa vārdiem, viņš ir bezgalīgi pateicīgs visiem, kas novērtē viņa mūziku un viņu pašu kā cilvēku, kā arī dāvina puķes. Dziedātājs uzsvēra, ka puķes dāvina ne jau tie bagātākie cilvēki, tāpēc viņš ir desmit reizes saudzīgāks pret šādām uzmanības izpausmēm.

"Ja cilvēks atnāk un izsaka tev savu mīlestību, savu cieņu, par to ir jāpateicas Dievam," sacīja Pavliašvili sarunā ar telekanālu "360".

Tomēr mākslinieks neizslēdza, ka Paulam varētu būt cits viedoklis, un nenosodīja viņu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (3)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Sabiedrība Nomiris bijušais diplomāts un vēsturnieks Bonifācijs Daukšts

Pagājušās nedēļas nogalē mūžībā devies bijušais diplomāts, vēsturnieks, pasniedzējs un dzejnieks Bonifācijs Daukšts, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Lasiet arī

Sabiedrība Lai atjaunotu bumbu patvertnes, nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro (+VIDEO)

Vērienīgo projektu ierosināts finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Sports Porziņģis gūst traumu NBA izslēgšanas turnīra spēlē

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva kājas traumu un iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.

Sabiedrība Otrdiena gaidāma silta, bet daudzviet būs lietus

Otrdiena Latvijā gaidāma silta, tomēr daudzviet līs, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.