"Reģionu alianse" kā pirmā lemj atbalstīt LRA pārveidi par partiju

Sabiedrība
LETA 17:33, 09.11.2019 0

Partija "Reģionu alianse" (RA) šodien kopsapulcē kā pirmā no Latvijas Reģionu apvienībā (LRA) ietilpstošajām partijām lēma atbalstīt apvienības pārveidošanu par partiju, aģentūru LETA informēja RA priekšsēdētājs, Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs.

 
Foto: LETA

Plānots, ka politisko spēku veidos trīs tajā ietilpstošās partijas - RA, Vidzemes partija un partija "Ogres novadam", kā arī divas biedrības. Pēc Strauberga teiktā, tas tiek darīts, lai vienkāršotu funkcionēšanu un partija varētu uzņemt jaunus biedrus-fiziskas personas, jo pašlaik, kamēr LRA darbojas kā apvienība, tas nav iespējams.

"Mēs ilgi strādājam kā komanda, un mums ir vienāda pieeja vairākos jautājumos," komentēja RA vadītājs.

Paredzēts, ka visi lēmumi tiks pieņemti un dokumenti partijas reģistrēšanai tiks sagatavoti līdz janvāra beigām. Zināms, ka Vidzemes partija attiecīgo lēmumu plāno pieņemt decembrī.

Jau vēstīts, ka iecere ir LRA pārveidot no partiju apvienības par partiju. Lēmumi par LRA kļūšanu par partiju jāpieņem visām partijām, kas to veido un vēlas turpināt strādāt kopā jaunajā formātā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Veselība Nords: Gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem

Rīgas maratons sestdien ir atklāts godam, taču svētdien gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem, aģentūrai LETA uzsvēra maratona direktors Aigars Nords.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Ekonomika Ekonomists: Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus

Latvija ir pazaudējusi vēl divus ekonomikas attīstības gadus, teica ekonomists Andris Miglavs.

Sports Latvijas hokejisti pārliecinoši zaudē Zviedrijai (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionātā piektajā mačā ar 2:7 (0:2, 2:4, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.