Bažās par sistēmas reputāciju Rimšēvičs atcēlis komandējumu uz Vašingtonu

Sabiedrība
VS.LV 21:36, 13.10.2019 0

Bažās par iespējamu kaitējumu Latvijas finanšu sektora reputācijai kukuļņemšanā un naudas atmazgāšanā apsūdzētais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs šonedēļ atcēlis savu komandējumu uz Vašingtonu, kas bija plānots vienā laikā ar tur notiekošo Pasaules Bankas (PB) grupas un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pilnvarnieku gada sanāksmi, vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

 
Foto: LETA

Kā ziņots, saskaņā ar septembrī valdībā pieņemto lēmumu nākamnedēļ Vašingtonā notiekošajā sanāksmē Latvijas delegāciju vadīs finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), bet Rimšēvičs oficiālajā delegācijā nav iekļauts.

"Nekā personīga" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka sākotnēji Finanšu ministrija nosūtījusi uz valdību sarakstu ar valsts delegāciju, kuras sastāvā bijis iekļauts arī Rimšēvičs, taču premjera Krišjāņa Kariņa (JV) vadītais kabinets nav bijis gatavs to akceptēt un Rimšēvičs no saraksta svītrots.

Tomēr pēc tam Rimšēvičs nolēmis tik un tā doties uz ASV starptautiskās sanāksmes norises laikā, noformējot to kā darba komandējumu.

"Ņemot vērā, ka šis brauciens bija plānots jau sen un apstiprināta virkne divpusēju tikšanos ar Latvijas Bankas ārējo rezervju pārvaldītājiem un citiem centrālo banku vadītājiem, kas ierasti notiek šo gadskārtējo SVF un PB sanāksmju starplaikā, un vienlaikus respektējot augstu valsts amatpersonu izteikto lūgumu nepieteikties valsts oficiālajā delegācijā, tika pieņemts lēmums delegācijas sastāvā lūgt iekļaut Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikācijas pārvaldes vadītāju Juri Kravali un pašam piedalīties tikai ārpus SVF un PB sanāksmēm paredzētajos pasākumos, uz kuriem esmu saņēmis uzaicinājumu, kā arī tikties ar ārējo rezervju pārvaldītājiem un citiem centrālo banku vadītājiem," raidījumam paskaidrojis Rimšēvičs.

"Nekā personīga" pieprasījis Latvijas Bankai sniegt Rimšēviča komandējuma izmaksas, taču trešdienas vakarā Latvijas Banka paziņojusi, ka darba noslodzes dēļ Rimšēvičs uz ASV tomēr nedosies.

Raidījums noskaidrojis, ka Rimšēvičs komandējumā nolēmis nedoties pēc tam, kad uzzinājis, ka Latvijas Bankas padome ir norūpējusies par to, kādu ietekmi uz valsts finanšu sektora tēlu atstās par kukuļņemšanu un naudas atmazgāšanu apsūdzētas personas ierašanās uz tāda līmeņa sarunām.

Kā ziņots, Rimšēvičam kopā ar uzņēmēju Māri Martinsonu 4.novembrī būs jāsēžas uz apsūdzēto sola Rīgas rajona tiesā Jūrmalā, kas sāks izskatīt krimināllietu, kurā abi apsūdzēti kukuļošanas noziegumos un noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijā 63% iedzīvotāji izvēlētos investēt nekustamajā īpašumā

Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, 63% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos tos ieguldīt nekustamajā īpašumā, iegādājoties mājokli, zemi vai meža īpašumu, liecina bankas "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Ekonomika «Pasažieru vilciens» saņēmis 22 no 32 jaunajiem elektrovilcieniem

AS "Pasažieru vilciens" (PV) no Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" patlaban ir saņēmis 22 no paredzētajiem 32 jaunajiem elektrovilcieniem.

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).