Sāksies "Rīgas konference 2019", kurā spriedīs par starptautiskās politikas jautājumiem

Sabiedrība
LETA 04:42, 11.10.2019 0

Rīga, 11.okt., LETA. Šodien un 12.oktobrī starptautisko attiecību eksperti un dažādu pasaules valstu līderi pulcēsies Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), lai "Rīgas konferencē 2019" apspriestu galvenos reģionālo...


Rīga, 11.okt., LETA. Šodien un 12.oktobrī starptautisko attiecību eksperti un dažādu pasaules valstu līderi pulcēsies Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), lai "Rīgas konferencē 2019" apspriestu galvenos reģionālos un starptautiskos drošības un politikas jautājumus, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori. Pasākumu šodien atklās arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ar uzrunu apmēram ceturksni pirms plkst.14 LNB, Mūkusalas ielā 3. Konferences mērķis ir veidot labvēlīgu vidi viedokļu apmaiņai un diskusijām un to organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Aizsardzības ministriju. Pēdējās desmitgades laikā Rīgas konference ir nostiprinājusi savu vārdu un reputāciju visā reģionā. Kopš tās darbības sākuma 2006.gadā, konference ir bijusi tikšanās vieta "neskaitāmiem" valstu līderiem un ekspertiem no visas pasaules, norāda pasākuma rīkotāji. "Rīgas konference 2018" pulcēja lielāko dalībnieku skaitu pēdējo desmit gadu laikā - 650 dalībnieku no vairāk kā 40 valstīm. Tāpat kā pagājušo gadu, arī šogad konference tiks pārraidīta tiešraidē, tādējādi sasniedzot vēl plašāku skatītāju loku. "Rīgas konferencē 2019" diskusijas koncentrēsies uz dažādiem drošības jautājumiem, kas ietekmē mūsdienu starptautisko attiecību sfēru. Tēmas aptvers dažādas aktualitātes, kā, piemēram NATO darbības turpinājums, sasniedzot 70.gadadienu, pārmaiņas Eiropas politiskajā elitē, kā digitālais laikmets pārveido politisko varu, Rietumu attiecības ar Krieviju, un kā jaunās lielvaras veido ietekmes reģionus. Divās dienā "Rīgas konferencē 2019" notiks 11 dažādu formātu diskusiju sesijas, uz kurām ielūgti dažādu valstu ministri, vēstnieki un politikas eksperti.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Ekonomika Rīgas ostā pārkrauto kravu apmērs pirmajā ceturksnī sarucis par 10,8%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos trijos mēnešos pārkrauti 4,708 miljoni tonnu kravu, kas ir par 10,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.