Solvita Āboltiņa turpmāk būs vēstniece arī Albānijā

Sabiedrība
LETA 19:37, 10.10.2019 0

Latvijas vēstniece Itālija Solvita Āboltiņa turpmāk pildīs vēstnieces pienākumus arī Albānijā, informēja Ārlietu ministrijā.

 
Foto: LETA

Pirmdien, 7.oktobrī Āboltiņa Tirānā iesniedza akreditācijas vēstuli Albānijas prezidentam Iliram Metam.

Sarunā ar Albānijas prezidentu vēstniece izteica līdzjūtību un apliecināja Latvijas solidaritāti saistībā ar šā gada 21.septembrī notikušo zemestrīci un plūdiem Albānijā un informēja par Latvijas valdības lēmumu sniegt palīdzību Albānijai.

Abas puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Albānijas politisko dialogu, vizīšu apmaiņu un pauda vēlmi turpināt sadarbību dažādās jomās, tostarp ekonomikā, tūrismā un izglītībā. Meta izrādīja interesi tiešā reisa izveidošanā starp Rīgu un Tirānu.

Āboltiņa pateicās par Albānijas ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā, piedaloties NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā.

Vēstniece uzsvēra, ka Latvija piekrīt Eiropas Komisijas pozitīvajam vērtējumam par Albānijas paveikto reformu īstenošanā un atbalsta Eiropas Savienības (ES) iestāšanās sarunu sākšanu ar Albāniju. Latvija ir atvērta piedāvāt ekspertīzi un eirointegrācijas pieredzi, kā arī iedrošina turpināt iesākto reformu procesu.

Akreditācijas vizītes laikā Āboltiņa tikās ar Albānijas Eiropas un ārlietu ministra vietnieku Etjenu Džafaju, kurš 2018.gadā vizītē apmeklēja Latviju. Tika pārrunātas iespējas turpināt attīstīt divpusējo sadarbību dažādās jomās.

Latvijas vēstniece rezidē Romā, Itālijā.

Latvija un Albānija viena otru atzina 1928.gada 16.februārī. Albānija no jauna atzina Latvijas neatkarību 1991.gada 28.augustā. Diplomātiskās attiecības atjaunotas 1992.gada 29.aprīlī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kultūra Nākammēnes Daugavpilī būs dziesmu svētki, aicināti visi (+VIDEO)

"Dabas ritma noteiktais gadskārtu cikls palīdz atgriezties pie ciešākām attiecībām ar dabu.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sports Serjogins un Siliņa izcīna otro vietu Rīgas maratonā

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Interesanti fakti Pirmdiena daudzviet būs lietaina

Pirmdien Latvijā būs lietains laiks un vietām iespējamas arī stipras pērkona lietusgāzes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.