• Beāte,
  • Beatrise
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vismaz septiņas valstis iebilst pret Ukrainas pievienošanos NATO

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:43, 24.10.2024


Vismaz septiņas valstis - ASV, Vācija, Ungārija, Slovākija, Beļģija, Slovēnija un Spānija - nesteidzas aicināt Ukrainu pievienoties NATO, raksta izdevums "Politico".


Foto: twitter

ASV vēstniece NATO Džuliana Smita intervijā izdevumam sacīja, ka alianse šobrīd nav gatava piedāvāt Ukrainai dalību NATO. Arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis atzinis, ka Vācija ir skeptiska attiecībā uz Ukrainas gatavību pievienoties NATO. Tajā pašā laikā "Politico" avoti uzsvēra, ka Berlīne un Vašingtona neizslēdz, ka Ukraina kādā brīdī varētu kļūt par alianses dalībvalsti.

Divās NATO valstīs - Ungārijā un Slovākijā - pie varas ir populistiskas partijas ar prokremliskiem uzskatiem. Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ir vairākkārt bloķējis Eiropas Savienības (ES) plānus sniegt Ukrainai militāru palīdzību.

Avoti Vašingtonā un NATO "Politico" norādīja, ka arī citas valstis nav pārliecinātas par Ukrainas gatavību pievienoties aliansei.

"Tādas valstis kā Beļģija, Slovēnija un Spānija slēpjas aiz ASV un Vācijas mugurām. Viņām ir šaubas," izdevums citē vienu no avotiem. Cits avots "Politico" sacīja, ka šīs valstis "abstrakti to [Ukrainas pievienošanos NATO] atbalsta, bet, tiklīdz tas pietuvosies realitātei", tās sāks publiski iestāties pret šo ideju.

Dalība NATO ir viens no galvenajiem punktiem Zelenska "uzvaras plānā", ar kuru viņš Rietumu partnerus iepazīstināja pagājušajā nedēļā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ES īpašais sūtnis: Sankcijas liek Krievijai par karu maksāt ļoti dārgi

Rietumu ieviestās sankcijas pret Krieviju iecerēto rezultātu sasniedz, līdz ar to karš Krievijas ekonomikai izmaksā ļoti dārgi un Maskavai ir grūti tikt pie tehnoloģijām un ieņēmumiem, kas nepieciešami karam, drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" laikā intervijā aģentūrai LETA vērtēja Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Pasaule Turcija dod triecienus Sīrijā un Irākā pēc uzbrukuma aviācijas uzņēmumam

Turcija ir veikusi gaisa triecienus mērķiem Sīrijas un Irākas ziemeļos pēc trešdien notikušā uzbrukuma Turcijas aviācijas uzņēmumam, kurā nogalināti vismaz pieci cilvēki, vēstīja valsts ziņu aģentūra "Anadolu".

Pasaule Baltkrievijā 26.janvārī notiks prezidenta vēlēšanas

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas tiks rīkotas nākamā gada 26.janvārī, trešdien paziņojusi vēlēšanu komisija.

Pasaule Zelenskis gatavo vēl vienu uzvaras plānu pašai Ukrainai

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis gatavo vēl vienu plānu papildus "uzvaras plānam", kuru viņš prezentējis Rietumu partneriem, un šoreiz tas paredzēts pašas Ukrainas darbībām kara apstākļos.

Lasiet arī

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Pasaule Podoļaks: krievi pārbauda NATO gatavību sargāt savas robežas

Komentējot krievu lidrobota nokrišanu Latvijas teritorijā, Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks otrdien norādījis, ka Krievija veic "cinisku izlūkošanu ar kauju", lai, izmantojot "salami taktiku", pārbaudītu, kad NATO patiesi būs gatava aizstāvēt savas robežas.

Pasaule Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par dronu incidentiem notiks diskusija NATO

Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par "dronu incidentiem" notiks diskusija NATO augstākajā līmenī, intervijā TV24 sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Igaunijā notiks Apvienoto reaģēšanas spēku samits

Igaunijā gada beigās notiks Apvienoto reaģēšanas spēku (JEF) dalībvalstu līderu sanāksme, ceturtdien paziņoja Igaunijas valdība. Sanāksme notiks 16. un 17.decembrī Tallinā.