• Modrīte,
  • Mudrīte,
  • Renāte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukrainas ģenerālprokurors atkāpies no amata

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:59, 23.10.2024


Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins otrdien paziņoja par atkāpšanos no amata pēc tam, kad valsts drošības dienesti izmeklēšanā bija atklājuši vērienīgu korupcijas shēmu, kas, kā noprotams, nodrošināja valdības amatpersonām atbrīvojumus no iesaukuma armijā.



Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis reaģēja, izdodot dekrētu, kas paredz, ka līdz gada beigām tiks atcelta pašreizējā medicīnisko un sociālo komisiju sistēma, kas reģistrē cilvēkus kā invalīdus, tādējādi likvidējot iespēju izvairīties no iesaukšanas armijā, izmantojot kukuļošanu.

Mobilizācija Ukrainā ir pretrunīgs jautājums, kas ir polarizējis sabiedrību pēc plaša mēroga iesaukuma kampaņas šā gada sākumā.

Zelenskis paziņoja, ka ir ticies ar Ukrainas augstākajām amatpersonām par plaši izplatīto ļaunprātīgo invaliditātes apliecību izsniegšanu amatpersonām "dažādās valsts iestādēs", kas ļauj izvairīties no militārā dienesta.

Paziņojumā pēc tikšanās Zelenskis pauda, ka Kostinam jāuzņemas "politiskā atbildība" par situāciju viņa struktūrā.

Vakara uzrunā Zelenskis tautai sacīja, ka šāda korupcija ir daudz plašāka un tajā iejaukti ne tikai prokurori vien.

"Ir simtiem šādu acīmredzami nepamatotu invaliditātes gadījumu muitas, nodokļu, pensiju fonda un pašvaldību administrācijas ierēdņu vidū," sacīja Zelenskis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis gatavo vēl vienu uzvaras plānu pašai Ukrainai

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis gatavo vēl vienu plānu papildus "uzvaras plānam", kuru viņš prezentējis Rietumu partneriem, un šoreiz tas paredzēts pašas Ukrainas darbībām kara apstākļos.

Pasaule Blinkens: Izraēlai nav plānu okupēt Gazas joslu

Izraēlai nav plānu par Gazas joslas ziemeļdaļas pastāvīgu okupāciju, trešdien žurnālistiem Telavivā sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Pasaule ES sūtnis: Pilnīga Krievijas naftas eksporta apturēšana šobrīd nav iespējama

Starptautisks naftas embargo pret Krieviju nav praktiski iespējams, jo tam nevar gūt atbalstu pasaulē, drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" laikā intervijā aģentūrai LETA vērtēja Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Pasaule Vācija šogad nosūtījusi atpakaļ uz Poliju 570 nelegālos imigrantus

Vācija šogad nosūtījusi atpakaļ uz Poliju 570 nelegālos imigrantus, liecina Polijas robežsardzes publiskotie dati.

Lasiet arī

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Sabiedrība Panākta vienošanās par naftas tranzītu caur Ukrainu uz Ungāriju

Ungārijas valdība otrdien atzinīgi novērtēja Ungārijas enerģētikas uzņēmuma MOL panākto vienošanos, kas dos iespēju Ungārijai tranzītā caur Ukrainu saņemt Krievijas kompānijas "Lukoil" piegādāto jēlnaftu.

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.