• Daina,
  • Dainida,
  • Dainis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācija šogad nosūtījusi atpakaļ uz Poliju 570 nelegālos imigrantus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:55, 22.10.2024


Vācija šogad nosūtījusi atpakaļ uz Poliju 570 nelegālos imigrantus, liecina Polijas robežsardzes publiskotie dati.


Foto: LETA

Tas ir ievērojami mazāk nekā Polijas mediju minējumi, ka Vācija varētu atriezt Polijā līdz 40 000 nelegālo imigrantu.

Migranti tik nosūtīti uz Poliju no no janvāra līdz septembra beigām saskaņā ar līgumiem par migrantu atgriešanu un Eiropas Savienības (ES) tā dēvētajiem Dublinas noteikumiem, liecina Polijas robežsardzes publiskotie dati. Savukārt saskaņā ar Vācijas valdības datiem atpakaļ uz Poliju nosūtīti 1922 nelegāli imigranti.

Pagājušajā gadā, kad patvēruma pieteikumu skaits Vācijā sasniedza septiņu gadu maksimumu, Berlīne saskaņā ar Dublinas noteikumiem citām ES dalībvalstīm iesniedza 74 622 prasības uzņemt atpakaļ nelegālos imigrantus. No tiem 55 728 tika pieņemti.

Polijas robežsardze "sistemātiski sadarbojas ar Vācijas policiju, veicot kopīgas patruļas, uzturot kopīgus posteņus un apmainoties ar informāciju caur Polijas-Vācijas Robežas, policijas un muitas sadarbības centru, norādīja Polijas robežsardzes preses pārstāvis.

Atsaucoties uz Vācijas policijas datiem, laikraksts "Die Welt" iepriekš ziņoja, ka no 2023.gada oktobra līdz 2024.gada augusta beigām Brandenburgas pierobežā ar Poliju veikto pārbaužu laikā konstatēti vairāk nekā 10 000 neatļautu ieceļošanas gadījumu un 5100 cilvēki uz robežas tika atgriezti atpakaļ. Jautāts par šiem datiem, Polijas robežsardzes preses pārstāvis sacīja, ka Polijas robežsardze neveic robežkontroli uz Šengenas zonas iekšējām robežām, tai skaitā uz Polijas un Vācijas robežas.

Kopš Vācijas valdība ir ieviesusi kontroli uz robežas ar Poliju, mediji ziņojuši par gadījumiem, kad Vācijas policija aizvedusi nelegālos imigrantus uz Poliju un atstājusi tos kaimiņvalsts pusē.

Ziņu vietne "Interia", atsaucoties uz avotiem Polijas Ārlietu ministrijā, 17 oktobrī ziņoja, ka Vācija varētu nosūtīt līdz pat 40 000 migrantu atpakaļ uz Poliju. Ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka tās ir tikai spekulācijas par to, kas varētu notikt, ja Berlīne izmantotu visus pieejamos mehānismus. Tomēr "neviens mehānisms vēl nekad nav izmantots pilnībā," viņš piebilda.

Pagājušajā mēnesī Vācija ieviesa robežkontroli ar visām savām kaimiņvalstīm, izpelnoties Polijas premjerministra Donalda Tuska kritiku, kurš to nodēvēja par "Šengenas zonas de facto apturēšanu".

Berlīne veikusi skaidras izmaiņas savā migrācijas politikā, ko cita starpā ietekmējusi arī iekšpolitiskā situācija, "kur tie, kas kritizē [Vācijas valdības] migrācijas politiku, gūst arvien lielāku popularitāti," norādīja Polijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis. "Arī mums ir sava politika, un, kā redzams, šī politika ir arī stingra politika gan robežu aizsardzības jautājumos, gan dažkārt attiecībās ar kaimiņvalstīm," viņš uzsvēra.

Polijas valdība pagājušajā nedēļā pieņēma jaunu migrācijas stratēģiju, kas sašķēla valdošo koalīciju, jo tā paredz uz laiku apturēt patvēruma tiesības migrantiem, kas nelikumīgi šķērso robežu ar Baltkrieviju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mediji: Dienvidkoreja apsver militārpersonu sūtīšanu uz Ukrainu

Reaģējot uz Ziemeļkorejas karavīru iesaisti Krievijas pusē karā pret Ukrainu, Dienvidkoreja apsver militārpersonu un izlūkdienestu aģentu sūtīšanu uz Ukrainu, pirmdien vēstīja Dienvidkorejas mediji.

Pasaule ASV: Putins ir upurējis Krievijas nākotni un tās vietu modernajā ekonomikā

Maskavas īstenotais karš Ukrainā un tam sekojošā Krievijas izspiešana no tās visienesīgākajiem tirgiem nebeigsies ar kaut ko labu šai valstij, intervijā aģentūrai LETA izteicās ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O’Braiens.

Pasaule Izraēla devusi triecienus 300 «Hizbollah» mērķiem Libānā

Izraēla pirmdien paziņoja, ka tās armija devusi triecienus apmēram 300 šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" mērķiem Libānā 24 stundu laikā, pastiprinot ofensīvu pret šī grupējuma finanšu līdzekļiem.

Pasaule Itālija pieņem dekrētu, lai pārvarētu šķēršļus migrantu sūtīšanai uz Albāniju

Itālijas valdība pirmdien pieņēma jaunu dekrētu, kura mērķis ir pārvarēt tiesu liktos šķēršļus nelegālo imigrantu sūtīšanai uz Albāniju.

Lasiet arī

Kriminālziņas Migrantu aizturēšanas operācijas dēļ slēdz ceļu Aizkraukles novadā

Spraigas nelegālo imigrantu aizturēšanas operācijas dēļ patlaban ir slēgts ceļš Aizkraukles novadā, informē policija.

Sabiedrība Latvijas pilsonis organizējis migrantu nogādāšanu no pierobežas uz Rīgu

Valsts robežsardze pagājušajā nedēļā aizturējusi Latvijas pilsoni, kurš "Telegram" lietotnē organizēja migrantu nogādāšanu no pierobežas uz Rīgu.

Kriminālziņas Krāslavas novadā nelegālais imigrants mēģinājis atņemt robežsargam ieroci

Krāslavas novadā viens no nelegālajiem imigrantiem mēģinājis atņemt robežsargam ieroci.

Sabiedrība Bēgļu atbalsta organizācija aicina Baltijas valstis pārtraukt migrantu atgrūšanu

Baltijas valstīm un Polijai vajadzētu pārtraukt "migrantu atgrūšanu" un samazināt šo cilvēku uzturēšanos mežos, šāda pozīcija pausta bēgļu atbalsta organizācijas "Gribu palīdzēt bēgļiem" pārskatā "Bīstamais ceļš: migrantu nāve pie Eiropas Savienības-Baltkrievijas robežas".