• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Nīderlandes valdība apsver patvēruma meklētāju sūtīšanu uz Ugandu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:53, 17.10.2024


Nīderlandes valdība apsver plānu deportēt patvēruma meklētājus, kuru patvēruma lūgumi ir noraidīti, uz Ugandu, trešdien telekanālam NOS paziņoja Nīderlandes ārējās tirdzniecības ministre Reinete Klēvere.


Foto: pixabay

Ministre šīs Austrumāfrikas valsts apmeklējuma laikā sacīja, ka šis plāns attiecas uz afrikāņu migrantiem, kuriem nav atļauts palikt Nīderlandē, bet kuri nevar atgriezties savās izcelsmes valstīs.

Saskaņā ar šo plānu Uganda izmitinātu viņus uzņemšanas nometnēs, par to saņemot finansiālu kompensāciju.

"Uganda ir viesmīlīga valsts, ar kuru mums ir labas attiecības," sacīja Klēvere, kas ir galēji labējās Brīvības partijas (PVV) biedre.

Nīderlandes koalīcijas valdība, kurā ir ietverta PVV, grib pieņem stingrākus patvēruma likumus un samazināt bēgļu skaitu Nīderlandē.

Tā grib izsludināt ārkārtēju stāvokli, lai varētu padarīt stingrākus patvēruma likumus bez apstiprinājuma parlamentā, bet par to ir izteiktas bažas, tostarp no PVV koalīcijas partneru puses.

PVV populistiskais līderis Gērts Vilderss sociālo mediju platformā "X" pavēstīja: "Jo mazāk patvēruma meklētāju, jo vairāk Nīderlandes."

Uz Ugandas plānu ir pozitīvi reaģējuši arī PVV koalīcijas partneri, tomēr opozīcijas partijas ir nosodījušas šo plānu kā "lētu propagandu" un "simbolisku politiku".

Liberālās opozīcijas partijas "Demokrāti 66" līderis Robs Jetens platformā "X" ierakstīja, ka "Dānija un Lielbritānija jau to ir mēģinājušas", atgādinot par šo valstu valdību līdzīgiem mēģinājumiem nosūtīt migrantus uz Āfrikas valstīm. "Rezultāts? Neviens nedevās uz Āfriku," viņš piebilda.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Lasiet arī

Pasaule Nīderlandes premjers gatavs Ukrainas vajadzībām pirkt «Patriot» no citām valstīm

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite piedāvājis iegādāties no sabiedrotajiem pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot", lai tās pēc tam nodotu Ukrainai, vēsta laikraksts "The Guardian".

Pasaule Nīderlandē sagrūstot tiltam, gājuši bojā divi cilvēki

Nīderlandes austrumos Lohemas pilsētā trešdien sagrūstot tiltam būvniecības stadijā, ir gājuši bojā vismaz divi strādnieki, bet ievainoti vēl divi, paziņoja amatpersonas.

Pasaule Nīderlandē simtiem protestējošu lauksaimnieku bloķē automaģistrāles

Simtiem lauksaimnieku pirmdienas vakarā rīkoja protestus dažādos Nīderlandes rajonos, bloķējot automaģistrāles un kurinot ugunskurus, vēstīja policija un mediji.

Pasaule Aptauja: Nīderlandes parlamenta vēlēšanās uzvar Vildersa Brīvības partija

Trešdien notikušajās Nīderlandes parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās visvairāk vietu izcīnījusi Gērta Vildersa vadītā galēji labējā Brīvības partija (PVV), liecina nobalsojušo vēlētāju aptauja.