• Arvīds,
  • Arvis,
  • Druvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baidens aicina Floridas iedzīvotājus bēgt no tuvojošās viesuļvētras

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:39, 09.10.2024


ASV prezidents Džo Baidens aicinājis Floridas iedzīvotājus bēgt no tuvojošās viesuļvētras "Miltons", brīdinot, ka piektās kategorijas vētra var izvērsties par ļaunāko dabas katastrofu, kas skārusi Floridas štatu pēdējā simtgadē.



"Tas ir dzīvības un nāves jautājums, un tas nav pārspīlējums," brīdināja Baidens, aicinot visus, kam dots rīkojums evakuēties, to nekavējoties darīt.

ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC) ziņoja, ka otrdien "Miltons" sasniedza piektās kategorijas viesuļvētras spēku, brāzmām sasniedzot ātrumu 270 kilometrus stundā (75 metrus sekundē).

"Kamēr "Miltons" virzīsies pāri Meksikas līča austrumu daļai, iespējamas intensitātes svārstības, taču gaidāms, ka "Miltons" būs bīstama liela viesuļvētra, kad trešdienas vakarā sasniegs Floridas rietumu un centrālo piekrasti," paziņoja NHC.

Floridas gubernators Rons Desantiss paziņoja, ka praktiski visā Floridas pussalā izsludināta lielāka vai mazāka trauksme saistībā ar tuvojošs vētru.

Aviokompānijas nodrošina papildu lidojumus no Tampas, Orlando, Fortmaiersas un Sarasotas, jo lielceļi ir pārslogoti un degvielas uzpildes stacijās sāk trūkt degvielas.

ASV dienvidaustrumos pirms divām nedēļām plosījās viesuļvētra "Helēna", kas izraisīja plašus plūdus un laupīja dzīvību vismaz 230 cilvēkiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Brazīlijā atcelts platformas «X» aizliegums

Brazīlijas Augstākā tiesa otrdien paziņoja, ka atceļ sociālo mediju platformas "X" aizliegumu, kas vairāk nekā mēnesi bija spēkā saistībā ar "X" īpašnieka Īlona Maska un šīs tiesas tiesneša Alešandri di Moraisa strīdu par dezinformāciju.

Pasaule Grāmata: Tramps pēc Baltā nama atstāšanas uzturējis kontaktus ar Putinu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pēc Baltā nama atstāšanas uzturējis kontaktus ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, teikts žurnālista Boba Vudvarda drīzumā gaidāmajā grāmatā "War" ("Karš").

Pasaule Krievijas opozīcijas aktīviste tiesā pārgriež vēnas

Krasnojarskas tiesā Krievijas opozīcijas aktīviste Olga Suvorova otrdien pārgriezusi rokas vēnas, protestējot pret tiesas spriedumu, pavēstījusi sieviešu tiesību kustība "Mjagkaja sila" (Maigais spēks).

Pasaule Izraēlas armija sākusi operācijas pret «Hizbollah» Libānas dienvidrietumos

Izraēlas armija sākusi operācijas pret šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah" Libānas dienvidrietumos, paplašinot sauszemes operācijas gar Libānas piekrasti.

Lasiet arī

Pasaule New York Times aicina Baidenu izstāties no prezidenta vēlēšanu cīņas

Ietekmīgā laikraksta "New York Times" redakcijas padome aicinājusi ASV prezidentu Džo Baidenu pēc viņa katastrofālā snieguma debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu izstāties no cīņas par Balto nama, lai dotu iespēju citam demokrātu kandidātam.

Pasaule Baidens apžēlo par homoseksualitāti notiesātās militārpersonas

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka "labo vēsturisku kļūdu" un apžēlo militārpersonas, kas vairāku desmitgažu garumā notiesātas saskaņā ar likumu, kas aizliedz homoseksualitāti bruņotajos spēkos.

Pasaule Baltais nams nosoda Baidenam neglaimojošus video

Baltais nams pirmdien asi kritizējis republikāņus par videomateriālu izplatīšanu, kuros it kā redzama prezidenta Džo Baidena garīgās un fiziskās veselības pasliktināšanās, apgalvojot, ka šie video esot maldinoši.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.