• Elga,
  • Elgars,
  • Helga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas opozīcijas aktīviste tiesā pārgriež vēnas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:41, 08.10.2024


Krasnojarskas tiesā Krievijas opozīcijas aktīviste Olga Suvorova otrdien pārgriezusi rokas vēnas, protestējot pret tiesas spriedumu, pavēstījusi sieviešu tiesību kustība "Mjagkaja sila" (Maigais spēks).



Suvorova nogādāta slimnīcā.

Tiesa atzina Suvorovu par vainīgu nepatiesu liecību sniegšanā par kādu policistu un piesprieda viņai 125 000 rubļu (aptuveni 1200 eiro) lielu sodanaudu.

2023.gada oktobrī Suvorova paziņoja, ka viņai uzbrucis policists, kurš viņu izstūmis no iecirkņa, atstājot uz ķermeņa zilumus. Decembrī viņa tika aizturēta Krasnojarskas lidostā un apsūdzēta par to, ka sniegusi nepatiesas liecības.

Sieviešu tiesību kustība pavēstīja, ka Suvorova vēlāk nācās iziet 30 dienu pārbaudi psihiatriskajā slimnīcā.

Kustība "Mjagkaja sila" tika izveidota 2022.gadā, īsi pirms Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā. Tieslietu ministrija pagājušajā gadā to atzina par "ārvalstu aģentu".

Kustībā iesaistījušās arī politiskā aktīviste Jūlija Gaļamina un politiķe Jekaterina Duncova, kas martā nesekmīgi mēģināja kandidēt tā sauktajās Krievijas prezidenta vēlēšanās kā diktatora Vladimira Putina sāncense.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Herisa kā prezidente netiksies ar Putinu, ja sarunās nebūs pārstāvēta Ukraina

ASV prezidenta kandidāte Kamala Herisa pirmdien pārraidītā intervijā paziņoja, ka savas ievēlēšanas gadījumā viņa netiksies ar Vladimiru Putinu miera sarunās, ja tajās nebūs pārstāvēta Ukraina.

Pasaule Laikraksts: Vācijas valdība šogad sagaida recesijas turpināšanos

Vācijas valdība ir samazinājusi savas ekonomikas prognozes un lēš, ka šogad otro gadu pēc kārtas Eiropas lielākajā ekonomikā gaidāma recesija, vēstīja Vācijas laikraksts "Sueddeutsche".

Pasaule Rinkēvičs aicina strādāt pie ilgstoša miera panākšanas Gazas joslā

Gadu pēc teroristiskā grupējuma "Hamās" uzbrukuma Izraēlai Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina strādāt pie ilgstoša miera panākšanas reģionā.

Pasaule Feodosijā pēc lidrobotu uzbrukuma deg naftas bāze

Naktī uz pirmdienu Feodosijā, Krievijas okupētajā Krimas pussalā, pēc lidrobotu uzbrukuma aizdegusies naftas bāze, ziņo okupācijas administrācijas amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Krievija izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu

Krievijas Ģenerālprokuratūra izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu, kurš kopš 2022.gada marta brīvprātīgā kārtā pievienojies Ukrainas aizstāvjiem.

Pasaule Krievija ziņo par ukraiņu dronu notriekšanu pie Maskavas

Krievijā aizvadītajā naktī notriekti vairāki ukraiņu droni, kas lidoja uz Maskavu, trešdien paziņojis Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins.

Pasaule Laikraksts: Krievija uz Kurskas apgabalu pārsviedusi 5000 karavīru

Krievijas armija pārsviedusi aptuveni 5000 karavīru uz Ukrainas uzbrukuma zonu Kurskas apgabalā, vēsta laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz avotu.

Pasaule Krievijā ASV dubultpilsonei piespriež 12 gadus cietumā par valsts nodevību

Krievijā tiesa ceturtdien piespriedusi 12 gadu cietumsodu ASV un Krievijas dubultpilsonei Ksenijai Kareļinai, kura par ziedojumu Ukrainas atbalsta organizācijai tika apsūdzēta "valsts nodevībā".