• Aina,
  • Anete
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Herisa kā prezidente netiksies ar Putinu, ja sarunās nebūs pārstāvēta Ukraina

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:56, 08.10.2024


ASV prezidenta kandidāte Kamala Herisa pirmdien pārraidītā intervijā paziņoja, ka savas ievēlēšanas gadījumā viņa netiksies ar Vladimiru Putinu miera sarunās, ja tajās nebūs pārstāvēta Ukraina.


Foto: twitter

"Ne divpusējā kārtā bez Ukrainas, nē. Ukrainai ir jābūt teikšanai par Ukrainas nākotni," ASV viceprezidente sacīja telekanāla CBS programmai "60 minūtes", atbildot uz jautājumu, vai viņa tiktos aci pret aci ar Krievijas diktatoru Putinu, lai apspriestu kara beigas.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija iepriekš bija noraidījusi jebkādas sarunas ar Putinu.

Herisa arī vēlreiz kritizēja prezidenta kandidāta Donalda Trampa politiku attiecībā uz Ukrainu, nosaucot to par "padošanos" Krievijas pilna apjoma iebrukumam 2022.gada februārī.

Tramps ir kritizējis Vašingtonas militāro un finansiālo atbalstu Ukrainai un uzstājis, ka viņš ātri panāktu miera vienošanos ar Putinu.

"Donalds Tramps, ja viņš būtu prezidents, Putins jau tagad sēdētu Kijivā. Viņš runā par to, ka varētu to (karu) izbeigt vienā dienā. Jūs zināt, kas tas ir? Tas nozīmē padošanos," sacīja Herisa.

Kijiva bažījas, ka šāda vienošanās nozīmētu atdot Krievijai teritoriju Ukrainas austrumos, ko Krievija ir ieņēmusi pēc šī iebrukuma.

Herisa arī sacīja, ka viņa pievērsīsies Ukrainas centieniem pievienoties NATO, "ja un kad līdz tam nonāks".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Feodosijā pēc lidrobotu uzbrukuma deg naftas bāze

Naktī uz pirmdienu Feodosijā, Krievijas okupētajā Krimas pussalā, pēc lidrobotu uzbrukuma aizdegusies naftas bāze, ziņo okupācijas administrācijas amatpersonas.

Pasaule Izraēla veic uzlidojumu Hamās komandcentram Gazas joslā

Izraēliešu aviācija veikusi uzlidojumu palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" komandcentram Gazas joslā, pirmdienas rītā pavēstījusi Izraēlas armija.

Pasaule Pasaulē notiek Izraēlas un palestīniešu atbalsta demonstrācijas

Svētdien, 7.oktobra slaktiņa gadadienas priekšvakarā, visā pasaulē ielās izgājuši gan Izraēlas, gan palestīniešu atbalstītāji.

Pasaule Minhenē noslēdzies ikgadējais «Oktoberfest»

Svētdien Minhenē noslēgušies ikgadējie alus svētki, kas visā pasaulē pazīstami kā "Oktoberfest".

Lasiet arī

Pasaule ABC apstiprina Herisas un Trampa debates 10.septembrī

Telekanāls ABC ceturtdien apstiprināja, ka 10.septembrī rīkos ASV prezidenta kandidātu demokrātes Kamalas Herisas un republikāņa Donalda Trampa debates.

Pasaule Herisa: ASV ir pelnījušas tādu viceprezidentu kā Volzs

ASV Demokrātu partijas kandidāte prezidenta amatam, pašreizējā viceprezidente Kamala Herisa otrdien mītiņā Filadelfijā, iepazīstinot ar savu viceprezidenta amata kandidātu Timu Volzu, cildināja viņu kā cilvēku, kas iedvesmo citus, un uzsvēra, ka Amerika ir pelnījusi šādu viceprezidentu.

Pasaule Herisa sašaurinājusi viceprezidenta amata kandidāta izvēli līdz Volcam un Šapiro

ASV Demokrātu partijas kandidāte prezidenta amatam, pašreizējā viceprezidente Kamala Herisa sašaurinājusi sava viceprezidenta amata kandidāta izvēli līdz diviem pretendentiem - Minesotas štata gubernatoram Timam Volcam un Pensilvānijas gubernatoram Džošam Šapiro, atklājuši trīs avoti, kas pazīstami ar situāciju.

Pasaule Ieslodzīto apmaiņā atbrīvotos ASV pilsoņus sagaida Baidens un Herisa (+VIDEO)

Trīs ASV pilsoņus, kas tika atbrīvoti ieslodzīto apmaiņā starp rietumvalstīm un Krieviju, ceturtdienas vakarā (piektdienas rītā pēc Latvijas laika) Endrjūsa gaisa spēku bāzē pie Vašingtonas sagaidīja Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens un viceprezidente Kamala Herisa.