• Elma,
  • Elna,
  • Menarda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Viesuļvētrā «Helēna» gājuši bojā vismaz 64 cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:12, 29.09.2024


Glābējiem turpinot likvidēt postījumus pēc viesuļvētras "Helēna", bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 64 cilvēkiem.


Foto: Facebook

"Helēna" sasniedza Floridu kā 4.kategorijas orkāns, savā ceļā atstājot nolauztus kokus, sagāztas elektropārvades līnijas un dubļu noslīdeņu nopostītas mājas.

Sešās ASV pavalstīs - Alabamā, Floridā, Džordžijā, Ziemeļkarolīnā, Dienvidkarolīnā un Tenesī izsludināts federālais ārkārtējais stāvoklis, un uz turieni nosūtīti vairāk nekā 800 Federālās ārkārtējo situāciju pārvaldes (FEMA) darbinieki.

Saskaņā ar vietējo varasiestāžu sniegtajām ziņām orkāna rezultātā Dienvidkarolīnā gājuši bojā vismaz 25 cilvēki, Džordžijā - 17, Floridā - 11, Ziemeļkarolīnā - desmit un viens Virdžīnijā.

Viesuļvētra, virzoties uz ziemeļiem, pamazām zaudējusi savu spēku un tagad tiek klasificēta kā tropiskais ciklons, kas svētdien būs jūtams Ohaio ielejā un Apalaču kalnos, vēsta ASV Nacionālais Viesuļvētru centrs (NHC).

Lai gan laikapstākļi sākuši uzlaboties, varasiestādes brīdina, ka elektropiegādes traucējumi varētu turpināties.

Desmit pavalstīs, sākot ar Floridu dienvidos un beidzot ar Indiānu ziemeļos, bez elektrības svētdienas rītā joprojām bija 2,6 miljoni patērētāju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas armija paziņo par Hizbollah līdera Hasana Nasrallas nogalināšu

Izraēlas armija sestdien paziņoja, ka piektdien Beirūtā notikušajā triecienā nogalināts Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" līderis Hasans Nasralla.

Pasaule ASV piešķir Ukrainai militāro palīdzību 375 miljonu dolāru apmērā

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens trešdien paziņojis par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai 375 miljonu dolāru apmērā, kas cita starpā ietver augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmas (HIMARS), kasešu bumbas un vieglos taktiskos spēkratus.

Pasaule Ņujorkas mēram izvirzītas federālās apsūdzības

Pēc vairāku korupcijas lietu ierosināšanas un dažu pilsētas administrācijas augstāko amatpersonu demisijas Ņujorkas mēram Ērikam Adamsam izvirzītas federālās apsūdzības, trešdien ziņo ASV mediji.

Pasaule Izraēlas armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā

Izraēlas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālleitnants Herci Halevi trešdien paziņojis, ka armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis ar savu «uzvaras plānu» ieradies ASV

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ieradies ASV, lai iepazīstinātu ar savu "uzvaras plānu" Savienoto Valstu prezidentu Džo Baidenu.

Pasaule Apšaudē ASV Alabamas štatā četri cilvēki nogalināti

Četri cilvēki nogalināti un vairāk nekā 20 ievainoti apšaudē ASV Alabamas štata Birmingemas naktsdzīves rajonā, informēja vietējā policija.

Ekonomika Latvija un ASV apliecina gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos

Latvija un ASV apliecinājušas gatavību ciešāk sadarboties digitalizācijas jautājumos, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.