• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:52, 17.09.2024


Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".


Joavs Galants.
Foto: twitter

"Politiskais drošības kabinets šovakar atjaunināja kara mērķus, un tagad tie ietver sekojošo sadaļu: ziemeļu iedzīvotāju droša atgriešanās savās mājās," paziņoja Netanjahu birojs.

Izraēlas armija un Irānas atbalstītais šiītu bruņotais grupējums "Hizbollah" apšauda viens otru pāri robežai gandrīz katru dienu, kopš palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" 7.oktobra uzbrukums Izraēlai izprovocēja karu Gazas joslā.

"Hizbollah" ir paziņojis, ka tas ar Izraēlas apšaudīšanas kampaņu atbalsta "Hamās".

"Hizbollah" amatpersonas ir pateikušas, ka grupējums izbeigs apšaudes, ja tiks panākts pamiers Gazas joslā. Savukārt Izraēla uzstāj, ka tā nevar pieļaut kaujinieku palikšanu pierobežas rajonā Libānas dienvidos.

Bruņotajā pārrobežu vardarbībā ir nogalināti simtiem cilvēku Libānā, kas lielākoties bija kaujinieki, un desmitiem civiliedzīvotāju un karavīru Izraēlas pusē. Tās dēļ desmitiem tūkstoši cilvēku abās robežas pusēs ir atstājuši savas mājas.

Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants pirmdien pateica ASV sūtnim, ka "militāra rīcība" ir "vienīgais atlikušais veids, kā nodrošināt Izraēlas ziemeļu kopienu atgriešanos savās mājās".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievijā drona triecienā aizdegusies munīcijas noliktava Toropecā

Tveras apgabalā naktī uz trešdienu drona trieciena rezultātā izcēlies ugunsgrēks munīcijas noliktavā Toropecā, ziņo amatpersonas.

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Lasiet arī

Sabiedrība airBaltic no 17.septembra atsāks dienas laika lidojumus no Rīgas uz Telavivu

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" no šā gada 17.septembra atsāks dienas laika lidojumus no Rīgas uz Telavivu, apstiprināja "airBaltic" pārstāvis.

Pasaule Izraēla: iznīcinātas tūkstošiem «Hizbollah» raķešu palaišanas iekārtu

Izraēlas iznīcinātājlidmašīnas svētdien triecienos Libānas dienvidos iznīcinājušas tūkstošiem Irānas atbalstītā šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" raķešu palaišanas iekārtu, kas bija notēmētas pret Izraēlas ziemeļiem un centrālo daļu, paziņoja Izraēlas armija.

Pasaule Izraēla dod triecienus mērķiem Libānā

Izraēlas bruņotie spēki svētdien pavēstīja, ka veic preventīvus triecienus Libānā, lai novērstu Irānas atbalstītā šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" liela mēroga uzbrukumu.

Pasaule Gazas joslā atrasti sešu ķīlnieku līķi

Izraēlas bruņotie spēki otrdienas rītā paziņoja, ka nakts operācijas gaitā Gazas joslā atgūtas sešu ķīlnieku mirstīgās atliekas.