Zviedrija imigrantiem maksās 30 000 eiro par atgriešanos mājās

Pasaule
VS.LV 20:58, 12.09.2024 0

Zviedrijas valdība ceturtdien paziņoja, ka līdz 350 000 Zviedrijas kronu (30 690 eiro) palielinās maksājumus imigrantiem, kuri izvēlas pamest valsti un atgriezties mājās, lai mudinātu vairāk migrantu to darīt.

 

Pašlaik imigranti var saņemt līdz 10 000 kronu (880 eiro) par pieaugušo un 5000 kronu (438 eiro) par bērnu, bet maksimālais apjoms vienai ģimenei ir 40 000 kronu (3500 eiro). No 2026.gada imigranti, kas brīvprātīgi atgriezīsies savā dzimtenē, varēs saņemt līdz 350 000 Zviedrijas kronu (30 690 eiro), preses konferencē paziņoja labējā valdība.

"Mēs esam pašā migrācijas politikas paradigmas maiņas procesā," žurnālistiem sacīja migrācijas ministrs Juhans Forsels.

"Šie maksājumi pastāv kopš 1984.gada, bet tas ir salīdzinoši maz zināms, tie ir nelieli, un tos izmanto salīdzinoši maz cilvēku," žurnālistiem sacīja Ludvigs Asplings no galēji labējās Zviedrijas Demokrātu partijas.

Viņš piebilda, ka, ja vairāk cilvēku būtu informēti par šo dotāciju un tās apmērs tiktu palielināts, vairāk cilvēku, visticamāk, pieņemtu šo piedāvājumu.

Zviedrija kopš pagājušā gadsimta 90.gadiem ir uzņēmusi lielu skaitu migrantu, galvenokārt no tādām konfliktu skartām valstīm kā bijusī Dienvidslāvija, Sīrija, Afganistāna, Somālija, Irāna un Irāka.

Tomēr Ziemeļvalstij jau gadiem ilgi ir bijušas grūtības integrēt imigrantus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Pasaule Zimbabve un Namībija nokaus simtiem ziloņu, lai būtu ko ēst

Zimbabve un Namībija ir paziņojušas par plāniem nokaut simtiem ziloņu un citu savvaļas dzīvnieku, lai paēdinātu bada piemeklētos iedzīvotājus smaga sausuma apstākļos.

Lasiet arī

Pasaule Stokholmas Ārlandas lidosta lidrobotu dēļ aptur lidojumus

Stokholmas Ārlandas lidostā naktī uz pirmdien lidrobotu dēļ tika apturēta lidmašīnu izlidošana un uzņemšana, atsaucoties uz vietējo policiju, ziņo aģentūra Reuters.

Pasaule Pie NATO mītnes Briselē pacelts Zviedrijas karogs

Pirmdien pie NATO galvenās mītnes Briselē svinīgā ceremonijā pacelts Zviedrijas karogs.

Pasaule Ungārijas parlaments nobalso par Zviedrijas uzņemšanu NATO

Ungārijas parlaments pirmdien ratificējis Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Sabiedrība Zviedrija pēc iestāšanās NATO Latvijā solījusi izvietot 600 karavīrus

Zviedrija pēc iestāšanās NATO Latvijā solījusi izvietot 600 karavīrus, intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) ģenerālsekretāre Sigita Strūberga.