• Ira,
  • Iraīda,
  • Irēna,
  • Irina
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lielbritānija apsver elektronisko aproču izmantošanu imigrantu kontrolei

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:44, 28.08.2023


Lielbritānijas Iekšlietu ministrija apsver iespēju likt nelegālajiem imigrantiem nēsāt elektroniskās aproces, ziņo mediji.



Laikraksts "The Times" vēsta, ka tas tiek apsvērts kā līdzeklis, lai neļautu noslēpties tiem nelegālajiem imigrantiem, kurus nav iespējams izvietot aizturēšanas centros.

Likums par nelegālo imigrāciju uzliek valdībai par pienākumu imigrantus, kas valstī ieradušies nelikumīgi, aizturēt un izraidīt uz Ruandu vai kādu citu droši trešo valsti.

Taču, ņemot vērā aizturēšanas centru ierobežoto platību, amatpersonām nākas meklēt kādas alternatīvas, norāda laikraksts.

Lai gan priekšroka tiek dota jaunu aizturēšanas centru iekārtošanai, tiek apsvērta arī elektronisko aproču lietošana. Apsvērta tiek arī pabalstu atcelšana tiem, kas regulāri nepiesakās Iekšlietu ministrijā, atsaucoties uz avotiem ministrijā, raksta "The Times".

Uz jautājumu, vai tiek apsvērta elektronisko aproču lietošana, kāds iekšlietu ministrei Sjuelai Breivermanei tuvu stāvošs avots izteicies, ka aproces jau tiek lietotas.

Saskaņā ar iekšlietu ministrijas datiem šogad, šķērsojot Lamanša kanālu, Lielbritānijā nelikumīgi ieradušies jau 19 000 nelegālo imigrantu.

Jūnija beigās to personu skaits, kas gaidīja sākotnējo atbildi uz patvēruma pieprasījumu, pārsniedza 175 000.

Tikmēr izdevumi nelegālo imigrantu uzturēšanai gada laikā dubultojušies, sasniedzot gandrīz četrus miljardus mārciņu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.