• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācija gatavojas reformēt pilsonības likumu. Kādas izmaiņas gaidāmas?

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:08, 20.05.2023


Vācijas valdība apstiprinājusi priekšlikumu reformēt pilsonības likumu, lai ļautu imigrantiem ātrāk kļūt par Vācijas pilsoņiem.



Reforma paredz no astoņiem uz pieciem gadiem samazināt minimālo laiku, kas imigrantiem jānodzīvo Vācijā, pirms viņi var kļūt par pilsoņiem. Imigranti, kas ļoti labi integrējušies, varēs pieteikties naturalizācijai jau pēc trim gadiem.

Reforma arī paredz aizliegt piešķirt pilsonību tiem imigrantiem, kas pastrādājuši noziegumus, vadoties pēc antisemītiskiem, rasistiskiem vai ksenofobiskiem motīviem.

Ar dažiem izņēmumiem likums, pēc izmaiņu izdarīšanas, arī prasītu, lai tie, kas vēlas kļūt par Vācijas pilsoņiem, pierāda, ka var finansiāli atbalstīt sevi un savu ģimeni bez sociālajiem pabalstiem.

"Ikviens, kurš kļūst par Vācijas pilsoni, ir apņēmies dzīvot mūsu brīvajā un daudzveidīgajā sabiedrībā," norādīja Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere.

Viņa piebilda, ka ka rasisms, antisemītisms un citas aizspriedumu formas ir pretrunā ar Vācijas pilsonības principiem.

"Nekādas tolerances nav. Ja jūs nepiekrītat mūsu vērtībām, jūs nevar kļūt par vācieti," uzsvēra ministre.

Tajā pašā laikā viņa uzsvēra, ka Vācijai ir jāatjaunina savi likumi, kas regulē pilsonības piešķiršanu, lai uzņemtu cilvēkus, kas pieņēmuši Vācijas vērtības.

"Mēs vēlamies, lai cilvēki, kas kļuvuši par daļu no mūsu sabiedrības, varētu palīdzēt demokrātiski veidot mūsu valsti," norādīja ministre, piebilstot, ka citu valstu, piemēram, Kanādas prakse parādījusi, ka šāds skatījums var būt būtisks kvalificētu darbinieku piesaistīšanā.

Reformas projekts tagad tiks nosūtīts izskatīšanai Vācijas federālajā zemēm un pašvaldību asociācijām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Eksperts: Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi

Turpmākajos gados Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi un tām būs nepieciešams apjomīgs NATO sabiedroto atbalsts, trešdien Valsts kancelejas organizētajā diskusijā "Latvijas 20 gadi NATO un ES" uzsvēra Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks.

Pasaule ISW: Lukašenko grauj Kremļa naratīvu par Piemaskavas teroraktu

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, paziņojot, ka teroraktu Piemaskavā sarīkojušie uzbrucēji sākotnēji bēguši uz Baltkrieviju, tiešā formā grauj Kremļa naratīvu par Ukrainas līdzdalību, norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Akumulatora vai benzīna zāles trimmeris, kuru izvēlēties?

Zāles trimmeris ir neaizstājams palīgs ikvienā dārzā, nodrošinot tīru un koptu zāliena izskatu. Mūsdienu tirgū pieejamie zāles trimmeri iedalās divās galvenajās kategorijās – akumulatora un benzīna trimmeri. Katram no tiem ir savi plusi un mīnusi, kas var ietekmēt lietotāja izvēli. Tie atšķiras ar jaudu, izmantošanas ērtumu un piemērotību dažādiem darba apstākļiem.

Pasaule ANO:Krievijas karavīri pēdējā laikā varētu būt nogalinājuši 32 ukraiņu gūstekņus

ANO Cilvēktiesību komisāra birojs ir ieguvis pierādījumus, ka Krievijas karavīri no 2023.gada decembra līdz 2024.gada februārim varētu būt nogalinājuši vismaz 32 Ukrainas karagūstekņus.

Lasiet arī

Pasaule Baletdejotājai Ilzei Liepai varētu atņemt Lietuvas pilsonību

Krievijas baletdejotājai Ilzei Liepai, kuras tēvs ir latviešu baletdejotājs Māris Liepa, par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu atbalstošiem izteikumiem varētu tikt atņemta Lietuvas pilsonība, kas viņai piešķirta par īpašiem nopelniem.

Sabiedrība Saeima ļauj augstām valsts amatpersonām būt dubultpilsoņiem

Saeima šodien noraidīja "Latvija pirmajā vietā" (LPV) Saeimas frakcijas rosinājumu liegt augstām valsts amatpersonām būt dubultpilsoņiem.

Sabiedrība Sagatavoti grozījumi Pilsonības likumā

Jaunās vienotības Saeimas deputāti sagatavojuši grozījumus, lai pilnveidotu Pilsonības likumā paredzēto Latvijas Republikas pilsonības atņemšanas tiesisko regulējumu. Šodien ar tiem deputāti iepazīstinās sadarbības partnerus.

Sabiedrība Siliņa ziņoja ANO, kā Latvija veido pilsoņus no PSRS imigrantu bērniem (+VIDEO)

Mazāk nekā 5% viņu vecāku vēlējās rūpēties par ES un NATO pasēm savām atvasēm.