• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Miris bijušais Peru prezidents Alberto Fuhimori

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:50, 12.09.2024


Bijušais Peru prezidents Alberto Fuhimori, kurš pavadījis 16 gadus cietumā par noziegumiem pret cilvēci, trešdien nomira galvaspilsētā Limā 86 gadu vecumā, paziņoja viņa ģimene.


Foto: twitter

"Pēc ilgas cīņas ar vēzi mūsu tēvs Alberto Fuhimori nupat aizgāja satikt To Kungu," sociālo mediju platformā "X" ierakstīja viņa bērni Keiko, Hiro, Sačie un Kenhi Fuhimori.

"Mēs lūdzam tos, kas viņu mīlēja, pievienoties mums lūgšanā par viņa dvēseles mūžīgo mieru," viņi rakstīja, piebilstot: "Liels paldies Tev, tēti!"

Fuhimori, kurš vadīja Peru no 1990. līdz 2000.gadam, pērnā gada decembrī tika atbrīvots no cietuma humānu apsvērumu dēļ. Viņš bija izcietis divas trešdaļas no 25 gadu cietumsoda, kas bija piespriests par noziegumiem pret cilvēci viņa varas laikā.

Ģimenei tuvi avoti pavēstīja, ka Fuhimori veselība bija strauji pasliktinājusies pēc tam, kad viņš augustā pabeidza ārstēšanos no mutes vēža.

Fuhimori jūlija vidū paziņoja, ka kandidēs prezidenta vēlēšanās 2026.gadā.

Čīle 2007.gadā izdeva Fuhimori Peru, kur viņš 2009.gadā tika atzīts par vainīgu cilvēktiesību pārkāpumos saistībā ar armijas nāves vienību veiktiem slaktiņiem 1991. un 1992.gadā, kuros nogalināti 25 cilvēki, tai skaitā viens bērns. Šie slaktiņi notika pretterorisma operāciju laikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Pasaule Trampam uzbrukt mēģinājušais cilvēks pabijis Kijivā

ASV mediji par iespējamo Donalda Trampa slepkavu nosaukuši Raienu Vesliju Rutu, kuru aģentūra AFP intervēja 2022.gadā Kijivā, kur viņš bija devies atbalstīt karu pret Krieviju.

Pasaule Sibiha: Ukraina netirgosies ar savām teritorijām

Ukraina negrasās tirgoties ar savām teritorijām, apmeklējot armijas vienības Sumu apgabalā, sacīja ārlietu ministrs Andrijs Sibiha.

Lasiet arī