• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas pusē karojošam Lietuvas pilsonim atņems pilsonību

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:34, 10.09.2024


Lietuvas pilsonim Ķēstutim Kvetkum, kurš Krievijas armijas rindās karo Ukrainā, tiks atņemta Lietuvas pilsonība, otrdien apstiprināja Lietuvas Migrācijas departaments.



Pēc izmeklēšanas Migrācijas departaments nosūtījis iekšlietu ministrei Agnei Bilotaitei priekšlikumu pieņemt galīgo lēmumu par pilsonības atņemšanu.

Likums aizliedz Lietuvas pilsoņiem bez valdības atļaujas dienēt citu valstu bruņotajos spēkos.

"Pārbaudot sabiedrībā izplatītās ziņas par Kvetkus iespējamo dienestu Krievijas bruņotajos spēkos, šāda informācija apstiprinājās. Izrādījās, ka Kvetkus dienējis citas valsts bruņotajos spēkos bez nepieciešamās valdības atļaujas," aģentūrai BNS sacīja Migrācijas departamenta direktore Evelīna Gudzinskaite.

Starptautiskie tiesību akti aizliedz atņemt personai pilsonību, ja tā ir personas vienīgā pilsonība, taču paredz izņēmumus saistībā ar nelojalitāti pret valsti.

Lietuvas sabiedriskais radio ziņo, ka Kvetkum ir arī Krievijas pilsonība.

Par to, ka Kvetkus karo Ukrainā Krievijas pusē, kļuva zināms augustā. Sociālajā tīklā "Facebook" viņš dalījās ar videoierakstiem, kuros redzams, ka viņš šauj no granātmetēja un atrodas ierakumos.

Vēlāk portāls "15min" vēstīja par vismaz pieciem Lietuvas pilsoņiem, par kuriem varasiestādēm ir zināms, ka viņi karo Krievijas pusē.

Migrācijas departaments paziņoja, ka turpina vākt informāciju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Lasiet arī

Pasaule Izlūkdienests: Baltkrievijas režīms ķēries pie Lietuvas pilsoņu nolaupīšanas

Baltkrievijas režīms ir ķēries pie Lietuvas pilsoņu nolaupīšanas, paziņoja Lietuvas Valsts drošības departamenta (VSD) vadītājs Darjus Jaunišķis.

Pasaule Lietuvā izvietos Nīderlandes pretgaisa aizsardzības sistēmu «Patriot»

Nīderlande šomēnes uz militārajām mācībām Lietuvā nogādās tālas darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot", paziņoja Lietuvas Bruņotie spēki.

Pasaule Ukrainā Krievijas raķešu triecienā cietuši pieci lietuvieši

Ukrainā pirmdienas rītā notikušajā raķešu uzbrukumā tika ievainoti pieci vīrieši no Lietuvas, kuri nogādāja militāro palīdzību Ukrainas karavīriem, vēsta ziņu portāls "15min.lt".

Pasaule No Lietuvas ievēlēto Gražuli neuzņem EP Konservatīvo un reformistu grupā

Bijušais Lietuvas Seima deputāts Petrs Gražulis, kurš šomēnes tika ievēlēts Eiropas Parlamentā (EP), nav uzņemts Eiropas Konservatīvo un reformistu grupā, vēsta Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.