• Vaira,
  • Vairis,
  • Vera
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ES Tiesa apstiprina 2,4 miljardu eiro naudassodu «Google»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:36, 10.09.2024


Eiropas Savienības (ES) Tiesa otrdien apstiprināja Eiropas Komisijas (EK) ASV tehnoloģiju kompānijai "Google" piemēroto 2,4 miljardu eiro naudassodu par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nodrošinot priekšrocību savam salīdzinošās iepirkšanās pakalpojumam, paziņoja tiesa.


Foto: LETA

Ar šo nolēmumu ES Tiesa noraidījusi "Google" un mātesuzņēmuma "Alphabet" iesniegto apelācijas sūdzību.

2017.gadā EK noteica "Google" aptuveni 2,4 miljardu eiro naudas sodu par to, ka tas ir ļaunprātīgi izmantojis savu dominējošo stāvokli vairāku valstu interneta meklēšanas tirgos, nodrošinot priekšrocību savam salīdzinošās iepirkšanās pakalpojumam salīdzinājumā ar tā konkurentu salīdzinošās iepirkšanās pakalpojumiem. Tā kā ES Vispārējā tiesa būtībā apstiprināja šo lēmumu un atstāja spēkā šo naudas sodu, "Google" un "Alphabet" iesniedza apelācijas sūdzību ES Tiesā, kura to noraidījusi un tādējādi apstiprinājusi ES Vispārējās tiesas spriedumu.

Ar 2017.gada 27.jūnija lēmumu EK konstatēja, ka trīspadsmit Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstīs "Google" savā vispārējās meklēšanas rezultātu lapā ir nodrošinājis priekšrocību sava salīdzinošās iepirkšanās pakalpojuma rezultātiem salīdzinājumā ar konkurējošo salīdzinošās iepirkšanās pakalpojumu rezultātiem. Tā, Google sava salīdzinošās iepirkšanās pakalpojuma meklēšanas rezultātus prezentēja pirmajā vietā un izcēla tos "boxes", papildinot tās ar pievilcīgu vizuālo un tekstuālo informāciju. Turpretim konkurējošo salīdzinošās iepirkšanās pakalpojumu meklēšanas rezultāti tika rādīti tikai kā vienkārši vispārējas meklēšanas rezultāti (zilu saišu formā), un šī iemesla dēļ – pretēji "Google" salīdzinošās iepirkšanās pakalpojuma rezultātiem – tie "Google" vispārējās rezultātu lapās ar pielāgojumu algoritmiem varēja tikt ierindoti zemāk.

Komisija secināja, ka "Google" ir ļaunprātīgi izmantojis savu dominējošo stāvokli vispārējās meklēšanas internetā pakalpojumu tirgū, kā arī produktu specializētās meklēšanas pakalpojumu tirgū.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Pasaule Trampam uzbrukt mēģinājušais cilvēks pabijis Kijivā

ASV mediji par iespējamo Donalda Trampa slepkavu nosaukuši Raienu Vesliju Rutu, kuru aģentūra AFP intervēja 2022.gadā Kijivā, kur viņš bija devies atbalstīt karu pret Krieviju.

Pasaule Sibiha: Ukraina netirgosies ar savām teritorijām

Ukraina negrasās tirgoties ar savām teritorijām, apmeklējot armijas vienības Sumu apgabalā, sacīja ārlietu ministrs Andrijs Sibiha.

Pasaule Krievu triecienā Harkivā nogalināts viens cilvēks, 42 ievainoti

Krievijas armijas triecienā Harkivā svētdien nopietni postījumi nodarīti 12 stāvu dzīvojamam namam, dzīvību zaudējis viens cilvēks, 42 ievainoti, pavēstīja pilsētas mērs Ihors Terehevs.

Lasiet arī

Sabiedrība Ārvalstniekiem liks deklarēt trešajā valstī reģistrēta auto izmantošanu

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien atbalstīja otrajam lasījumam Saeimā virzīt ieceri ārvalstniekiem likt deklarēt trešajā valstī reģistrēta transportlīdzekļa izmantošanu Latvijā.

Sabiedrība Taksisti iebilst pret priekšlikumu piemērot sodu no pirmā pārsniegtā kilometra

Latvijas Vieglo taksometru darba devēju organizācija iebilst pret Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu ieviest soda maksājumus par ātruma pārsniegšanu no viena kilometra stundā.

Kriminālziņas Bijušajiem policistiem būs jāmaksā vairāku tūkstošu eiro naudas sods

Augstākā tiesa nolēmusi atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību par spriedumu, ar kuru trim bijušajiem policistiem par valsts resursu nelikumīgu izlietošanu BMX trases būvniecībai piespriests naudas sods kopumā 28 000 eiro apmērā.

Sabiedrība Vīrietim par aļņa buļļa nomedīšanu liek valsts labā samaksāt 10 540 eiro

Kurzemes rajona tiesa kādam vīrietim par aļņa buļļa nomedīšanu piespriedusi nosacītu cietumsodu un likusi valsts labā samaksāt 10 540 eiro, liecina publiski pieejamais spriedums.