• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievija ziņo par 158 ukraiņu dronu notriekšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:19, 01.09.2024


Krievija svētdien paziņojusi, ka tai naktī izdevies notriekt 158 ukraiņu dronus virs 15 apgabaliem, tai skaitā divus virs Maskavas un deviņus virs Maskavas apgabala.


Foto: twitter

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka lielākā daļa dronu - 122 bezpilota lidaparāti - notriekti virs Kurskas, Brjanskas, Voroņežas un Belgorodas apgabaliem, kas visi robežojas ar Ukrainu.

Virs Kurskas apgabala notriekti 46 droni, virs Brjanskas apgabala notriekti 34 droni, bet virs Voroņežas un Belgorodas apgabaliem attiecīgi 28 un 14 droni, atklāja ministrija.

Ukraiņu droni notriekti arī dziļāk Krievijā - viens Tveras apgabalā, uz ziemeļrietumiem no Maskavas, un viens Ivanovas apgabalā, uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins ziņoja, ka atlūzas no viena drona trāpījušas naftas pārstrādes rūpnīcai pilsētas robežās, izraisot ugunsgrēku.

Droni uzbrukuši arī spēkstacijai netālu no Maskavas. Ziņu par lieliem postījumiem dronu uzbrukumos nav.

Ukraina šogad ir pastiprinājusi gaisa uzbrukumus ar droniem Krievijas teritorijai, galvenokārt vēršoties pret naftas pārstrādes rūpnīcām un naftas termināliem.

Tikmēr Ukrainā naktī uz svētdienu tika notriekti astoņi no 11 droniem, ko Krievija raidīja pret mērķiem Ukrainas teritorijā. Apšaudē Sumu apgabalā tika nogalināts viens cilvēks un četri ievainoti, bet apšaudē Harkivas apgabalā tika ievainoti pieci cilvēki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Ekonomika Latvija dronu koalīcijai arī 2025. gadā piešķirs 20 miljonus eiro

Latvija starptautiskajai dronu koalīcijai arī 2025. gadā, tāpat kā šogad, piešķirs 20 miljonus eiro, stiprinot Ukrainas bezpilota lidaparātu spējas.

Sabiedrība Ukraina saņems no Latvijas vēl ap 500 dronu

Aizsardzības ministrija Ukrainai piegādās nākamo dronu sūtījumu - apmēram 500 Latvijā ražotu dronu, liecina aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) paziņojums tviterī.

Sabiedrība Latvija piegādās Ukrainai vēl vairāk nekā 500 dronu

Aizsardzības ministrija Ukrainai piegādās nākamo dronu sūtījumu - vairāk nekā 500 Latvijā ražotu dronu, liecina aizsardzības ministra Andra Sprūda (P) paziņojums tviterī.

Pasaule Ukraiņu lidroboti izraisījuši ugunsgrēku rūpnīcā Krievijas rietumos

Ukrainas lidrobotu uzbrukuma rezultātā Krievijā izcēlies ugunsgrēks rūpnīcā Kurskas apgabalā, otrdien paziņojis apgabala gubernators.