Polijā, iespējams, ielidojis krievu drons

Pasaule
LETA 22:34, 26.08.2024 0

Masīvā raķešu un dronu uzbrukuma gaitā, ko pirmdienas rītā pret Ukrainu veica Krievija, Polijas gaisa telpā ielidoja pagaidām neidentificēts objekts un, pēc visa spriežot, vēlāk nogāzies Polijas teritorijā, pavēstīja Polijas armijas operatīvā vadība.

 

Tiek ziņots, ka tā nav bijusi raķete.

Operatīvās vadības vadītājs ģenerālis Macejs Klišs sacīja, ka tas acīmredzot bijis drons.

Domājams, ka tas nokritis netālu no pierobežas pilsētas Tišovces, un pašlaik notiek objekta meklēšana.

Kā ziņots, tas šķērsoja gaisa robežu netālu no Ukrainas pilsētas Červonohradas Ļvivas apgabalā un pazuda no radaru ekrāniem pēc 25 kilometru lidojuma virs Polijas teritorijas.

Krievija pirdien veica triecienu ar droniem un raķetēm daudziem Ukrainas reģioniem, arī Ļvivas apgabalam. Triecienā cietuši civilās infrastruktūras objekti.

Iepriekš tika ziņots, ka Polija ir pacēlusi gaisā kaujas lidmašīnas, lai novērstu iespējamos draudus valsts gaisa telpai.

Saskaņā ar Ukrainas puses sniegto informāciju Krievija pirmdienas rītā uz Ukrainu izšāva vairāk nekā 100 raķetes un aptuveni 100 trieciendronus.

Polija vairākkārt ziņojusi, ka, Krievijai veicot triecienus Ukrainai, krievu raķetes ielidojušas Polijas gaisa telpā.

Krievijas dronu atlūzas vairākkārt nogāzušās Rumānijā.

Krievijas uzbrukumā Ukrainai pirmdien nogalināti vismaz pieci cilvēki. Cietuši vairāki enerģētikas objekti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Lasiet arī

Pasaule Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par dronu incidentiem notiks diskusija NATO

Pēc Latvijas un Rumānijas lūguma par "dronu incidentiem" notiks diskusija NATO augstākajā līmenī, intervijā TV24 sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rēzeknes pašvaldība: Krievijas drons nav nokritis tuvu apdzīvotai vietai

Krievijas militārais drons sestdien Latvijā nav nokritis tuvu kādām apdzīvotām vietām, ziņo Rēzeknes novada pašvaldība.

Sabiedrība Mieriņa mierina: ja Krievijas drons apdraudētu valsts drošību, NBS būtu rīkojies

a Latvijā ielidojušais Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāts apdraudētu valsts drošību, nepieciešamības gadījumā Nacionālie bruņotie spēki (NBS) būtu veikuši "nepieciešamās darbības atbilstoši procedūrām", pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Sabiedrība Latvijā ielidojis un pēcāk Rēzeknes novadā nokritis Krievijas militārais drons

Sestdien Rēzeknes novadā atrastas no Baltkrievijas ielidojuša Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāta atlūzas, informē Aizsardzības ministrija.