Putins ieradies Azerbaidžānā

Pasaule
LETA 06:52, 19.08.2024 0

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies divu dienu valsts vizītē Azerbaidžānā, svētdienas vakarā paziņoja Kremļa preses dienests.

 

Baku nav pievienojusies Romas Statūtiem, ar kuriem tika izveidota Starptautiskā Krimināltiesa (SKT), un tas nozīmē, ka Putins var ierasties Azerbaidžānā, neriskējot, ka tiks aizturēts.

SKT 2023.gada martā izdeva Putina aresta orderi saistībā ar apsūdzībām par Ukrainas bērnu nelikumīgu pārvietošanu uz Krieviju. Tas tiek uzskatīts par kara noziegumu.

SKT ordera dēļ Kremļa saimnieka ārvalstu vizīšu maršruti ir stipri ierobežoti.

Putina un Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva sarunās tiks apspriesta "stratēģiskās partnerības un alianses" turpmākā attīstība, kā arī aktuāli starptautiski un reģionāli jautājumi.

Azerbaidžāna tiek uzskatīta par tuvu Maskavas partneri, vienlaikus tā ir nozīmīgs energoresursu piegādātājs rietumvalstīm.

Sagaidāms, ka pašreizējā brauciena laikā Putins komentēs Azerbaidžānas un Armēnijas miera sarunu gaitu saistībā ar abu valstu ilgstošo konfliktu par Kalnu Karabahu.

Armēnija, kas bijusi viena no Krievijas tradicionālajām partnerēm un sabiedrotajām, pēdējā laikā cenšas uzlabot attiecības ar Rietumiem.

Attiecības ar Maskavu tostarp kļuvušas vēsākas. Erevāna apsūdz Maskavu, ka tā neatbalsta to konfliktā ar Azerbaidžānu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Sabiedrība Latvijas un Azerbaidžānas attiecības attīstās pozitīvi un dinamiski (+VIDEO)

Šogad prezidenti Alijevs un Rinkēvičs apmainījās draudzīgām vēstulēm.

Pasaule Alijevs izsludina 7.februārī Azerbaidžānas prezidenta vēlēšanas

Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs ceturtdien izsludinājis pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas 7.februārī. Kārtējās vēlēšanas Azerbaidžānā bija paredzētas 2025.gadā.

Pasaule Azerbaidžāna aizturējusi bijušo Kalnu Karabahas prezidentu Arutjunjanu

Azerbaidžāna ceturtdien paziņoja par Kalnu Karabahas bijušā prezidenta Arajiku Arutjunjana aizturēšanu aizdomās par agresijas karu un kara noziegumiem.