• Gunvaldis,
  • Gunvaris,
  • Sandra,
  • Sondra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tramps intervijā ar Masku atkārto savas iecienītās sazvērestības teorijas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:55, 13.08.2024


ASV eksprezidenta Donalda Trampa interviju ar tehnoloģiju magnātu miljardieri Īlonu Masku platformā "X" pirmdien uz 40 minūtēm aizkavēja tehniskas kļūmes, bet saturiski tā nekādus pārsteigumus nenesa.


Foto: twitter

Tramps, kurš ir republikāņu kandidāts uz prezidenta amatu novembrī gaidāmajās vēlēšanās, sarunā ar Masku izskrēja cauri savām iecienītajām sazvērestības teorijām, sūdzējās par imigrācijas "zombiju apokalipsi", vairākkārt nodēvēja prezidentu Džo Baidenu par stulbu un kritizēja savu konkurenti ASV Demokrātu partijas kandidāti Kamalu Herisu.

Intervija, kas vairāk atgādināja sarunu starp līdzīgi domājošiem sabiedrotajiem, ilga vairāk nekā divas stundas. Taču sākotnēji to aizkavēja tehniskas problēmas, kurās Masks vainoja kiberuzbrukumu. Masks 2022.gadā iegādājās tviteri par 44 miljardiem dolāru un pārdēvēja to par "X".

Masks oficiāli izteica atbalstu Trampa kandidatūrai jūlijā pēc tam, kad bijušais prezidents izdzīvoja atentāta mēģinājumā politiskā mītiņā Pensilvānijas štatā.

Tramps intervijā noraidīja globālās sasilšanas radītos draudus. "Lielākais drauds nav globālā sasilšana, kad okeāns nākamo 400 gadu laikā paaugstināsies par vienu astotdaļu collas," sacīja Tramps, piebilstot, ka tas tikai radīšot vairāk īpašumu pie okeāna. Viņaprāt, lielākais drauds ir kodolieroči un nepieciešams novērst incidentus, kas varot rasties, ja pie varas atrodas stulbi cilvēki.

Interviju reālajā laikā klausījās vairāk nekā miljons "X" lietotāju.

Tramps sarunā ar Masku bieži atgriezās pie savas iecienītās tēmas - lielījās ar savām attiecībām ar tādiem autokrātiem kā Krievijas Vladimirs Putins un Ķīnas Sji Dzjiņpins, un apgalvoja, ka viņa vadībā Amerika būs drošāka.

Tramps arī solīja uzbūvēt jaunu pretraķešu aizsardzības sistēmu, līdzīgi kāda ir Izraēlai. "Mums būs vislabākais Dzelzs kupols pasaulē (..), jo ir vajadzīgs tikai viens maniaks, lai, ziniet, kaut ko uzsāktu," sacīja Tramps.

Masks, kurš apgalvoja, ka agrāk balsojis par demokrātiem, kļuvis par asu Demokrātu partijas kritiķi. Intervijā viņā atkārtoti pauda stingru atbalstu Trampam, sakot, ka eksprezidents ir ceļš uz labklājību, bet Kamala iemieso pretējo. Masks arī deva mājienu, ka vēlētos darbu Trampa administrācijā nākotnē.

"Es domāju, ka būtu lieliski, ja vienkārši būtu valdības efektivitātes komisija, kas aplūkotu šīs lietas un vienkārši nodrošinātu, ka nodokļu maksātāju nauda (..) tiek tērēta lietderīgi," sacīja Masks, piebilstot, ka viņš labprāt piedalītos šādas komisijas darbā. Tramps šo ideju uztvēra atsaucīgi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kongo DR 37 cilvēkiem piespriests nāvessods

Kongo Demokrātiskās Republikas (Kongo DR) militārā tiesa piektdien piespriedusi 37 cilvēkiem, tai skaitā trīs ASV pilsoņiem, nāvessodu par piedalīšanos apvērsuma mēģinājumā.

Pasaule Zelenskis: Pēc Kurskas operācijas krievu virzība Doneckā palēninājusies

Pateicoties Kurskas operācijas sekmēm, Ukrainas armijai izdevās apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta, ikgadējā Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Streiko tūkstošiem Boeing darbinieku

Tūkstošiem ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieku rūpnīcās netālu no Sietlas piektdien sākuši streiku pēc tam, kad arodbiedrības locekļi balsojumā pārliecinoši atbalstīja šādu rīcību un noraidīja vadības piedāvāto algu palielinājumu.

Pasaule Tramps noraida vēl vienas televīzijas debates ar Herisu

ASV eksprezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņojis, ka nepiedalīsies vēl vienās televīzijas debatēs ar ASV viceprezidenti Kamalu Herisu.

Lasiet arī

Interesanti fakti Maska uzņēmums «Neuralink» ievietojis implantu cilvēka smadzenēs

Miljardierim Īlonam Maskam piederošais medicīnas tehnoloģiju uzņēmums "Neuralink" pirmo reizi ievietojis smadzeņu implantu cilvēka galvā.

Kultūra Maska uzņēmums laidis klajā mākslīgā intelekta sarunbotu «Grok»

Miljardierim Īlonam Maskam piederošais mākslīgā intelekta uzņēmums "X.AI" nedēļas nogalē laidis klajā savu sarunbotu "Grok", bet tas nav brīvi pieejams.

Pasaule ASV regulators vēlas panākt, lai Maskam tiesā jāliecina par Twitter darījumu

Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) vērsusies tiesā, lai panāktu, ka miljardierim Īlonam Maskam ir pienākums liecināt izmeklēšanā saistībā ar darījumu, kurā viņš pārņēma sociālās saziņas platformu "Twitter", kas tagad pārdēvēta par "X".

Pasaule Maska platformā X publicētām mediju saitēm vairs nerādīs ziņu virsrakstus

Miljardierim Īlonam Maskam piederošā sociālo mediju platforma "X", kas agrāk bija pazīstama kā "Twitter", vairs nepublicē mediju ziņu virsrakstus.