• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Herisa: ASV ir pelnījušas tādu viceprezidentu kā Volzs

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:49, 07.08.2024


ASV Demokrātu partijas kandidāte prezidenta amatam, pašreizējā viceprezidente Kamala Herisa otrdien mītiņā Filadelfijā, iepazīstinot ar savu viceprezidenta amata kandidātu Timu Volzu, cildināja viņu kā cilvēku, kas iedvesmo citus, un uzsvēra, ka Amerika ir pelnījusi šādu viceprezidentu.


Foto: twitter

Tā bija viņu pirmā kopīgā publiskā uzstāšanās kopš paziņojuma, ka Herisas biedrs cīņā par Balto namu būs Minesotas gubernators Volzs.

"Viņš ir tāds cilvēks, kas liek cilvēkiem justies piederīgiem un iedvesmo viņus sapņot (..). Tieši tādu viceprezidentu Amerika ir pelnījusi," sacīja Herisa.

"Mums ir 91 diena. Mans Dievs, tas ir viegli. Mēs gulēsim, kad būsim miruši," sacīja Volzs, runājot par saspringto kampaņu pirms prezidenta vēlēšanām novembrī.

Herisa sākotnēji apsvēra gandrīz duci kandidātu, pirms izvēlējās tikai dažus nopietnus pretendentus, no kuriem visi bija baltie vīrieši. Izvēloties Volzu, viņa izvēlējusies partneri, kurš ir pierādījis sevi kā demokrātu interešu aizstāvi.

Volzs publiski ir bijis spēcīgs Herisas aizstāvis viņas kampaņā pret Donaldu Trampu, pagājušajā mēnesī intervijā nosaucot republikāņus par "vienkārši dīvainiem". Kopš tā laika demokrāti ir izmantojuši šo vēstījumu un pastiprinājuši to.

"Donalds Tramps redz pasauli citādi. Viņš neko nezina par kalpošanu, jo ir pārāk aizņemts ar kalpošanu sev," uzrunājot aptuveni 10 000 atbalstītāju, sacīja Volzs. Viņš apsūdzēja Trampu, ka tas apzināti vājina ekonomiku savu mērķu vārdā, izsmej likumu un kārtību un sēj haosu un veicina šķelšanos.

"Viņš iedzina mūsu ekonomiku zemē, un nekļūdieties: Donalda Trampa laikā vardarbīgo noziegumu skaits pieauga. Un tas pat neskaitot viņa pastrādātos noziegumus," piebilda Volzs, izpelnoties vētrainus aplausus.

Plašākām tautas masām Volzs līdz šim bija salīdzinoši maz zināms politiķis, un Herisa lielu daļu savas runas veltīja auditorijas iepazīstināšanai ar Volza dzīves gājumu un paveikto.

60 gadus vecais Volzs ir bijušais ASV armijas Nacionālās gvardes karavīrs un bijušais skolotājs. 2006.gadā viņš ieguva pirmo no sešiem pilnvaru termiņiem Kongresā, pārstāvot lauku rajonu Minesotas dienvidos, un šo amatu izmantoja, lai aizstāvētu veterānu jautājumus.

"Mēs abi ticam, ka cilvēkus vajag pacelt, nevis gremdēt. Mēs abi zinām, ka lielākajai daļai no mums ir daudz vairāk kopīga nekā tā, kas mūs šķir. Un mēs savos līdzcilvēkos redzam kaimiņus, nevis ienaidniekus," sacīja Herisa.

Herisa un Volzs nākamajās piecās dienās apmeklēs tā dēvētos svārstīgos štatus Viskonsinu, Mičiganu, Arizonu un Nevadu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Pasaule ABC apstiprina Herisas un Trampa debates 10.septembrī

Telekanāls ABC ceturtdien apstiprināja, ka 10.septembrī rīkos ASV prezidenta kandidātu demokrātes Kamalas Herisas un republikāņa Donalda Trampa debates.

Pasaule Herisa sašaurinājusi viceprezidenta amata kandidāta izvēli līdz Volcam un Šapiro

ASV Demokrātu partijas kandidāte prezidenta amatam, pašreizējā viceprezidente Kamala Herisa sašaurinājusi sava viceprezidenta amata kandidāta izvēli līdz diviem pretendentiem - Minesotas štata gubernatoram Timam Volcam un Pensilvānijas gubernatoram Džošam Šapiro, atklājuši trīs avoti, kas pazīstami ar situāciju.

Pasaule Ieslodzīto apmaiņā atbrīvotos ASV pilsoņus sagaida Baidens un Herisa (+VIDEO)

Trīs ASV pilsoņus, kas tika atbrīvoti ieslodzīto apmaiņā starp rietumvalstīm un Krieviju, ceturtdienas vakarā (piektdienas rītā pēc Latvijas laika) Endrjūsa gaisa spēku bāzē pie Vašingtonas sagaidīja Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens un viceprezidente Kamala Herisa.

Pasaule Aptauja: Nedēļas laikā būtiski pieaudzis Herisas reitings

Pēdējās nedēļas laikā būtiski pieaudzis gaidāmās ASV Demokrātu partijas kandidātes prezidenta amatam, pašreizējās viceprezidentes Kamalas Herisas reitings, liecina pēc telekanāla "ABC News" veiktās aptaujas rezultāti, kas publiskoti svētdien.