• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mali separātisti paziņo, ka nogalinājuši 84 vagneriešus un 47 valdības karavīrus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:22, 02.08.2024


Separātistu nemiernieki Mali ziemeļos ceturtdien paziņoja, ka ir nogalinājuši 84 kaujiniekus no Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" un 47 Mali valdības karavīrus kaujā, kas notika no 25. līdz 27.jūlijam netālu no Alžīrijas robežas.



Tuaregu vadītie separātisti paziņoja, ka apmēram 30 citi karavīri vai kaujinieki, kas ir "miruši vai nopietni ievainoti" kaujā pie armijas nometnes Tinzauatenā, tika ar gaisa transportu aizvesti uz Kidalas pilsētu Mali ziemeļos.

Separātistu alianse "Stratēģiskais ietvars Azavadas tautas aizsardzībai" (CSP-DPA) pavēstīja, ka bijuši arī daži pārogļoti līķi bruņumašīnās un transporta kravasmašīnās.

Arī ar "Al Qaeda" saistītais grupējums "Jama'at Nusrat al-Islam wal Muslimeen" (JNIM) apgalvoja, ka ir uzbrucis Mali armijas autokolonnai un tās sabiedrotajiem vagneriešiem uz dienvidiem no Tinzauatenas.

Ziņu aģentūra AFP nevarēja apstiprināt šos skaitļus pēc neatkarīgiem avotiem, bet Mali armija un "Vagner" ir atzinuši smagus zaudējumus šajā reģionā.

CSP-DPA paziņoja, ka ir sagrābusi piecas bruņumašīnas, piecus pikapus un vairākus ieročus.

Mali armija pirmdien atzina, ka "liels skaits" tās karavīru krituši kaujā valsts ziemeļos pagājušajā nedēļā.

Mali hunta, kas sagrāba varu 2020.gada pučā, ir izvirzījusi prioritāti atkarot visu valsts teritoriju no separātistiem un džihādistu spēkiem, kas saistīti ar "Al Qaeda" un grupējumu "Islāma valsts".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Lasiet arī

Pasaule Opozicionārs: Baltkrievijā vagneriešiem tiek izsniegtas jaunas pases

Baltkrievijas Iekšlietu ministrija jau mēnesi izsniedz Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" kaujiniekiem jaunas pases, intervijā Polijas ziņu aģentūrai PAP paziņoja opozīcijas pārstāvis - Baltkrievijas Tautas antikrīzes pārvaldes vadītājs Pāvels Latuško.

Pasaule Lietuva: vērojama Vagner šķelšanās, algotņu aizbraukšana no Baltkrievijas

Pēc "Vagner" līdera Jevgeņija Prigožina nāves algotņu grupējumā vērojama nepārprotama šķelšanās un tā kaujinieki no Baltkrievijas dodas uz Krieviju, piektdien paziņoja Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks.

Sabiedrība Arī Satversmes aizsardzības birojs paudis vērtējumu par Prigožina nāvi

Algotņu grupējuma "Vagner" dibinātāja Jevgeņija Prigožina nāve īstermiņā neatstās būtisku ietekmi uz Krievijas iekšpolitikas un režīma stabilitāti, šādu vērtējumu pauda Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Pasaule Vagneriešus aicina pāriet Ukrainas pusē un kopā doties uz Maskavu (+VIDEO)

Krievu Brīvprātīgo Korpuss (RDK), kas cīnās Ukrainas pusē pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu, ceturtdien ierakstīja videouzrunu algotņu grupējuma "Vagner" kaujiniekiem, aicinot pāriet RDK pusē un kopīgi doties jaunā gājienā uz Maskavu.