• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Palestīniešu organizācijas vienojušās izveidot pagaidu valdību

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:40, 23.07.2024


Palestīniešu radikālā kustība "Hamās" otrdien Pekinā pavēstīja, ka parakstījusi vienošanos ar citām palestīniešu organizācijām, arī sāncenšiem "Fatah", par darbu "nacionālās vienotības" labā.



Ķīna dokumentu raksturoja kā vienošanos par kopīgu Gazas joslas pārvaldīšanu, kad būs beidzies patlabanējais karš.

Palestīniešu organizāciju pārstāvji vienojušies izveidot "nacionālā izlīguma pagaidu valdību", kas pārvaldītu Gazas joslu pēc kara, pavēstīja Ķīnas ārlietu ministrs Vans Ji.

Pekinā viņš uzņēma "Hamās" vadības pārstāvi Musu Abu Marzuku, "Fatah" sūtni Mahmudu al Aloulu un 12 citu palestīniešu organizāciju pārstāvjus.

"Šodien mēs parakstām vienošanos par nacionālo vienotību, un mēs sakām, ka ceļš šī procesa pabeigšanai ir nacionālā vienotība. Mēs esam apņēmušies panākt nacionālo vienotību un aicinām uz to," pēc tikšanās ar Vanu un citiem sarunu dalībniekiem sacīja Abu Marzuks.

Domājams, nedz Izraēla, nedz ASV neakceptēs nekādus pēckara plānus, kas ietvertu "Hamās", ko Vašingtona uzskata par teroristu organizāciju.

Lai gan nav skaidrs, vai nule noslēgtā vienošanās būs stabila, tā liecina, ka vienīgā pasaules lielvara, kas var panākt palestīniešu konkurējošo grupējumu tuvināšanos, ir Ķīna.

Otrdien Pekinā noslēdzoties sanāksmei, Vans sacīja, ka abas organizācijas apņēmušās panākt "izlīgumu".

"Visnozīmīgākais notikums ir vienošanās par nacionālā izlīguma pagaidu valdības izveidi pēckara Gazas pārvaldībai," sacīja Vans pēc tam, kad grupējumi Ķīnas galvaspilsētā bija parakstījuši "Pekinas deklarāciju".

"Izlīgums ir palestīniešu frakciju iekšējs jautājums, bet tajā pašā laikā to nevar panākt bez starptautiskās sabiedrības atbalsta," norādīja Vans.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Latvija atbalsta Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu divu valstu sarunu ceļā

Latvija primāri atbalsta abu pušu sarunas kā labāko ceļu uz divu valstu risinājumu un Palestīnas valstiskuma nostiprināšanu, norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte, atbildot uz jautājumu, vai Latvija plāno atzīt Palestīnu kā valsti.