• Bella,
  • Berta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izraēlas parlaments iestājas pret Palestīnas valsts atzīšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 17:38, 18.07.2024


Izraēlas parlaments pieņēmis rezolūciju, kurā aicināts noraidīts Palestīnas valsts atzīšanu.



Rezolūciju atbalstīja gan partijas no premjerministra Benjamina Netanjahu labējās koalīcijas, gan opozīcijas līdera Benija Ganca partija, kas, saskaņā ar aptaujām, varētu nodrošināt sev vairākumu parlamentā, ja tagad tiktu sarīkotas pirmstermiņa vēlēšanas.

Vēl nesen bijušais Izraēlas Aizsardzības spēku Ģenerālštāba priekšnieks Gancs bija valdības loceklis, strādājot kara kabinetā, kas tika izveidots pēc Izraēlas un palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" kara sākuma. Gancs jūnijā pameta valdību, un Netanjahu atlaida kara kabinetu.

"Palestīniešu valsts izveide Izraēlas zemes sirdī radītu eksistenciālus draudus Izraēlas valstij un

tās pilsoņiem, nostiprinātu Izraēlas un palestīniešu konfliktu un destabilizētu reģionu," teikts parlamenta rezolūcijā.

Tajā pausta pārliecība, ka Palestīnas valsts izveidošanas gadījumā to ātri vien savā kontrolē pārņemtu "Hamās" un pārvērstu to par radikālā islāma terorisma bāzi, kas sadarbotos ar Irānas vadīto asi, lai iznīcinātu Izraēlas valsti.

Par rezolūciju nobalsoja 68 no 120 parlamenta locekļiem. Deviņi arābu deputāti balsoja pret, bet pārējie nebija ieradušies uz sēdi vai no balsošanas atturējās.

Mediji ziņo, ka liberālā partija "Yesh Atid" (Ir nākotne), ko vada opozīcijas līderis Jairs Lapids, nebalsoja. Tiek uzskatīts, ka Lapids atbalsta divu valstu risinājumu Tuvo Austrumu konfliktam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Bloomberg: Irāna varētu sākt piegādāt ballistiskās raķetes Krievijai

Eiropas amatpersonas sagaida, ka Irāna tuvākajā laikā Krievijai piegādās ballistiskās raķetes, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz informētiem avotiem.

Pasaule Eksperts: patlaban karš Ukrainā nav radījis sekas, kas apdraudētu ASV

Līdz šim Krievijas karš Ukrainā nav radījis tādas sekas, kas apdraudētu ASV eksistenciālās intereses un tādēļ ASV nav gatavas pilnā apmērā sākt pretstāvēt Krievijai un ļaut Ukrainai nodarīt Krievijai būtiskus zaudējumus, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis bijušais Latvijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons.

Pasaule «Alternatīva Vācijai» pārliecinoši uzvarējusi Tīringenes landtāga vēlēšanās

Vācijas eiroskeptiķu partija "Alternatīva Vācijai" (AfD) svētdien pārliecinoši uzvarējusi Tīringenes landtāga vēlēšanās, liecina gala rezultāti.

Pasaule Azerbaidžānas parlamenta vēlēšanās uzvarējusi valdošā partija

Azerbaidžānas pirmstermiņa parlamenta vēlēšanās svētdien, kā jau bija gaidāms, uzvarējusi prezidenta Ilhama Alijeva pārstāvētā partija "Jaunā Azerbaidžāna".

Lasiet arī

Pasaule Izraēla sola smagus atbildes triecienus «Hizbollah»

Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants svētdien solīja, ka atbildes triecieni ienaidniekam būs smagi, savukārt Izraēlas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Libānas šiītu bruņotais grupējums "Hizbollah" ir "pārkāpis visas sarkanās līnijas" pēc tam, kad Izraēla vainoja grupējumu par raķetes triecienu futbola laukumam Golānas augstienēs.

Pasaule Izraēla veikusi triecienu Jemenas ostai

Izraēlas kara aviācijas lidmašīnas sestdien Jemenā veikušas triecienu hutiešu nemiernieku kontrolētajai Hudeidas ostai, šādi atbildot uz dienu iepriekš notikušo hutiešu drona triecienu Telavivai.

Pasaule Izraēlas uzbrukumā likvidēts «Hamās» komandieris

Izraēlas uzbrukumā palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" slēptuvei sestdien nogalināts grupējuma komandieris Rafa Salama, apstiprinājusi Izraēla.

Pasaule Izraēlas armija veic reidu Gazas pilsētā

Izraēlas armija veikusi reidu Gazas joslas lielākajā pilsētā Gazā, uzbrūkot palestīniešu kaujinieku pozīcijām pilsētas austrumos.