• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baidena pārteikšanās NATO samitā vairo šaubas par viņa pārvēlēšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:50, 12.07.2024


ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien turpināja uzstāt, ka viņš kandidēs uz pārvēlēšanu amatā, tomēr jaunas viņa pārteikšanās NATO samita vadīšanas laikā vairoja šaubas par viņa piemērotību.


Foto: twitter

81 gadu vecais prezidents centās parādīt sevi, vadot NATO samitu Vašingtonā divas nedēļas pēc tam, kad viņa nepārliecinošā uzstāšanās debatēs ar republikāņu kandidātu eksprezidentu Donaldu Trampu radīja bažas demokrātu vidū, ka viņš vēlēšanās varētu zaudēt Trampam.

Baidens samita laikā kļūdaini iepazīstināja ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, nosaucot viņu par Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, bet ātri izlaboja teikto.

Preses konferencē pēc samita Baidens kļūdaini nosauca viceprezidenti Kamalu Harisu par "viceprezidentu Trampu", bet solīja neizstāties no prezidenta vēlēšanu sacensības.

"Es domāju, ka esmu vislabāk kvalificētais cilvēks kandidēšanai uz prezidenta amatu. Es viņu vienreiz sakāvu, un sakaušu viņu atkal," Baidens sacīja par Trampu.

Baidens, kurš jau ir vecākais cilvēks, kas ievēlēts par ASV prezidentu uz pimo termiņu, sacīja, ka viņš kandidē uz pārvēlēšanu "nevis sava mantojuma dēļ", bet "lai pabeigtu darbu, ko esmu iesācis".

"Un tagad es griibu nodot [NATO-Ukrainas padomes vadību] Ukrainas prezidentam, kuram ir tikpat daudz drosmes, cik apņēmības - dāmas un kungi, prezidents Putins," sacīja Baidens.

Baidens drīz attapās un paziņoja: "Prezidents Putins! Viņš sakaus prezidentu Putinu. Prezident Zelenski - es tā esmu fokusējies uz Putina sakaušanu, ka mums par to būtu jāuztraucas."

Baidena pārteikšanos, nosaucot Ukrainas prezidentu par Putinu, bijušais aktieris Zelenskis uztvēra ar humoru, piebilstot, ka viņš esot "labāks" nekā Putins.

Vēlāk Baidens, atbildot uz jautājumu, vai viņa kandidatūras atsaukšanas gadījumā Harisa sakautu Trampu, sacīja: "Es nebūtu izvēlējies viceprezidentu Trampu viceprezidenta amatam, ja nedomātu, ka viņa ir kvalificēta prezidenta amatam."

Citi NATO samita dalībnieki lielākoties izturējās iecietīgi pret Baidena misēkļiem, paužot viņam atbalstu.

"Pārteikšanās notiek, un, pietiekami uzmanīgi kādu vērojot, jūs drīz pamanīsiet pietiekami [daudz šādu pārteikšanos]," sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs pēc Baidena jaunākā misēkļa.

Francijas prezidents Emanuels Makrons sacīja, ka Baidens parādījis, ka "ir galvenais". Jaunais Lielbritānijas premjers Kīrs Stārmers sacīja, ka Baidens "bija labā formā".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule Baidens: Netanjahu Gazas joslā pieļauj kļūdu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Gazas joslā pieļauj kļūdu, intervijā ASV telekanālam "Univision" sacīja Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens.

Pasaule Žurnālistus aicina pārtraukt zagt priekšmetus no ASV prezidenta lidmašīnas

Baltā nama Korespondentu asociācija aicinājusi žurnālistus pārtraukt zagt traukus, spilvendrānas un dvieļus no ASV prezidenta Džo Baidena oficiālās lidmašīnas.

Pasaule Baidens ieguvis pietiekami daudz balsu demokrātu nominācijas nodrošināšanai

ASV prezidents Džo Baidens otrdien sasniedza nepieciešamo delegātu skaitu, lai nodrošinātu Demokrātu partijas nomināciju startam prezidenta vēlēšanās novembrī.