• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Braže: Krievijas pastrādātās zvērības Ukrainā ir pielīdzināmas kara noziegumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 21:00, 09.07.2024


Krievijas pastrādātie smagie cilvēktiesību un starptautisko humanitāro tiesību pārkāpumi Ukrainā ir pielīdzināmi kara noziegumiem, ANO Cilvēktiesību padomē uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže (JV).



"Žurnālistu un pilsoniskās sabiedrības vajāšana, politiski motivēta notiesāšana, patvaļīga aizturēšana, spīdzināšana, piespiedu iesaukšana armijā - tā ir nepieņemama realitāte, ar ko saskaras Ukrainas iedzīvotāji," savā uzrunā Baltijas valstu un Ziemeļvalstu vārdā pauda Braže.

Kā informēja Ārlietu ministrija (ĀM), politiķe nosodīja Krievijas īstenoto karadarbības taktiku - seksuālos un uz dzimumu balstītos noziegumus, kā arī pretlikumīgu Ukrainas bērnu deportāciju un piespiedu pārvietošanu.

Tāpat ministre vērsa uzmanību uz Krievijas centieniem ar indoktrinācijas un asimilācijas palīdzību iznīcināt Krimas tatāru un ukraiņu valodu, identitāti un kultūras mantojumu, kas vēl vairāk atklājot tās agresijas kara imperiālistisko dabu.

Braže uzsvērusi, ka Krievijai ir jānodrošina netraucēta piekļuve cilvēktiesību uzraudzības mehānismiem visām pagaidu okupētajām Ukrainas teritorijām, kā arī karagūstekņiem.

Politiķe mudināja saukt Krieviju pie pilnas atbildības par pastrādātajiem starptautiskajiem cilvēktiesību pārkāpumiem. Krievijas veiktais masīvais raķešu uzbrukums pirmdien, tai skaitā sabombardējot bērnu slimnīcu "Ohmatdet", "ir kārtējais atgādinājums pasaulei par Krievijas brutalitāti, agresiju un nežēlību".

ANO Cilvēktiesību padomes 56.sesija no 18.jūnija līdz 12.jūlijam norisinās Ženēvā, Šveicē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Pasaule Ziemeļkorejas konstitūcijā Dienvidkoreja pasludināta par «naidīgu» valsti

Ziemeļkoreja ceturtdien paziņoja, ka tās konstitūcijā Dienvidkoreja tagad ir raksturota kā "naidīga" valsts.

Pasaule Nīderlandes valdība apsver patvēruma meklētāju sūtīšanu uz Ugandu

Nīderlandes valdība apsver plānu deportēt patvēruma meklētājus, kuru patvēruma lūgumi ir noraidīti, uz Ugandu, trešdien telekanālam NOS paziņoja Nīderlandes ārējās tirdzniecības ministre Reinete Klēvere.

Lasiet arī

Pasaule Braže un Borels: Atbalsts Ukrainai būs nepieciešams ilgstoši

Atbalsts Ukrainai būs nepieciešams ilgstoši, sestdien tikšanās laikā vienojās ārlietu ministre Baiba Braže (JV) un Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzeps Borels Fonteljess.

Pasaule Ārlietu ministre: Kremļa miesnieks turpina žurnālistu vajāšanu

Kremļa "miesnieks" turpina žurnālistu vajāšanu, tam ir labi dokumentētas un asiņainas pēdas, tviterī norāda ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Braže: Latvijas galvenā NATO samita prioritāte ir valsts drošības stiprināšana

Latvijas galvenā šonedēļ gaidāmā NATO samita prioritāte ir valsts drošības stiprināšana, ieviešot alianses kopīgo militāro stratēģiju, aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).