• Monika,
  • Zilga,
  • Zilgma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izraēlas armija veic reidu Gazas pilsētā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:46, 08.07.2024


Izraēlas armija veikusi reidu Gazas joslas lielākajā pilsētā Gazā, uzbrūkot palestīniešu kaujinieku pozīcijām pilsētas austrumos.



Izraēla ziņoja, ka pārņēmusi savā kontrolē Gazas joslas ziemeļu daļu jau pirms vairākiem mēnešiem, taču armijai nav izdevies pilnībā padzīt palestīniešu kaujiniekus no šīs teritorijas.

Pirms reida sākšanas Gazas pilsētas austrumos, Izraēla deva rīkojumu iedzīvotājiem evakuēties.

Smagas kaujas šajā reģionā kara pirmajās nedēļās gandrīz pilnībā iztukšoja Gazas pilsētu un tās apkārtni, un Izraēlas militārie spēki ir aizlieguši vairumam cilvēku atgriezties savās mājās. Tomēr simtiem tūkstošiem cilvēku joprojām dzīvo šajā teritorijā.

Jau ziņots, ka Izraēla un grupējums "Hamās" pagājušajā nedēļā pēc vairākas nedēļas ilgušas pauzes atsāka netiešas sarunas par pamieru Gazas joslā un ķīlnieku atbrīvošanu.

Tomēr joprojām pastāv nopietni šķēršļi, lai gan "Hamās" pirms dažām dienām piekrita atkāpties no savas galvenās prasības, lai Izraēla izbeidz karu Gazas joslā kā daļu no jebkuras vienošanās. Amatpersonas ziņu aģentūrai AP norādīja, ka galvenais iemesls, kāpēc "Hamās" mainīja savu nostāju, ir Izraēlas intensīvā bombardēšanas kampaņa.

Tomēr "Hamās" uzstāj uz to, lai starpnieki garantē, ka sarunas noslēgsies ar vienošanos par pastāvīgu pamieru, atklāja divas amatpersonas, kas informētas par sarunu gaitu. Pašreizējā projektā teikts, ka starpnieki - ASV, Katara un Ēģipte - "darīs visu iespējamo", lai sarunas novestu pie vienošanās par kara izbeigšanu. Tas varētu kļūt par šķērsli Izraēlai, kas noraidījusi jebkādu vienošanos, kura tai liktu izbeigt karu ar "Hamās" pirms grupējuma likvidēšanas.

Amatpersonas sacīja, ka neatrisināts ir arī jautājums, vai atļaut "Hamās" izvēlēties, kuri Izraēlas cietumos ieslodzītie palestīnieši tiks atbrīvoti apmaiņā pret izraēliešiem, kas atrodas "Hamās" gūstā kopš kara sākuma. Daži no Izraēlā ieslodzītajiem palestīniešiem ir notiesāti par smagiem noziegumiem pret izraēliešiem.

Pērn 7.oktobrī "Hamās" Izraēlas dienvidos sarīkoja slaktiņu, nogalinot apmēram 1200 cilvēku un nolaupot vēl aptuveni 250. Reaģējot uz slaktiņu, Izraēla sāka plašu militāru ofensīvu Gazas joslā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēla: Kaujās Libānas dienvidos nogalināti 250 Hizbollah kaujinieki

Izraēlas armijas sauszemes operācijā Libānas dienvidos šonedēļ nogalināti 250 grupējuma "Hizbollah" kaujinieki, piektdien pavēstīja Izraēlas bruņotie spēki.

Pasaule Ušakovs ievēlēts par EP delegācijas ar Kaukāza valstīm vadītāju

Eiroparlamentārietis kļuvis par priekšsēdētāju delegācijai starpparlamentāro attiecību veicināšanai starp ES un Armēniju, Azerbaidžānu un Gruziju.

Pasaule «Politico»: ASV un Izraēla spriež par triecieniem Irānas objektiem

ASV un Izraēla pašlaik aktīvi apspriež soļus, ko spert, reaģējot uz Irānas uzbrukumiem Izraēlas teritorijai, un tie varētu ietvert triecienus Irānas objektiem Sīrijā un Jemenā, vēsta tīmekļa izdevums "Politico", atsaucoties uz Savienoto Valstu administrācijas pārstāvjiem.

Pasaule Gruzijas prezidente atsakās parakstīt likumprojektu pret LGBTQ propagandu

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili atteikusies parakstīt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret seksuālo minoritāšu tiesībām, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule ASV atsāk palīdzības piegādi Gazai no pagaidu piestātnes

ASV ir atsākušas palīdzības piegādes Gazas joslai no pagaidu piestātnes, sestdien paziņoja armija.

Pasaule Slimnīca: Izraēlas triecienā UNRWA skolai nogalināti 37 cilvēki

Izraēlas triecienā ANO palestīniešu bēgļu aģentūras UNRWA skolai Gazas joslas centrālajā daļā ceturtdien tika nogalināti vismaz 37 cilvēki, paziņoja vietējā slimnīca.

Pasaule ANO aptur pārtikas sadali Rafahā tās trūkuma dēļ

ANO otrdien paziņoja, ka ir apturējusi pārtikas sadali Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā pārtikas piegāžu trūkuma un nedrošās situācijas dēļ.

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.