• Benita,
  • Everita,
  • Verita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis: Sarunas ar Putinu ir iespējamas, izmantojot starpniekus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:52, 01.07.2024


Sarunas ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu ir iespējamas, tomēr tikai izmantojot starpniekus, intervijā ASV laikrakstam "Philadelphia Inquirer" paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.



Iepriekš viņš ne reizi vien uzsvēris, ka sarunas ar Putinu nav iespējamas.

Ukrainas prezidents intervijā norādīja, ka vienīgā sarunu iespēja ar Krievijas diktatoru ir izmantojot starpniekus, kā tas tika darīts, apspriežot Melnās jūras labības koridoru.

"Šāds modelis pirmo reizi tika izmantots graudu koridora piemērā, kad Ukraina risināja sarunas nevis ar Krieviju, bet gan ar ANO un Turciju. Tās savukārt uzņēmās atbildību risināt sarunas ar mums un pēc tam parakstīt attiecīgu vienošanos ar Krieviju. Tā tas arī notika: divi spoguļlīgumi, kuriem pa vidu bija ANO un Turcija," sacīja Zelenskis.

Intervijā viņš arī teica, ka uzdevums ir nepieļaut pilnīgu Ukrainas un visa ukrainiskā iznīcināšanu un panākt, lai pašreizējās un nākamās ukraiņu paaudzes dzīvotu drošībā.

Ukrainas prezidents norādīja, ka ekonomisko drošību radīs valsts dalība Eiropas Savienībā. Turklāt viņš uzsvēra, ka Ukrainai ir jābūt arī NATO dalībniecei, jo bez tās viņa valstij saglabājas lieli riski.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies Kijivā

Vizīte notiek dienu pēc tam, kad Ungārija kļuva par Eiropas Savienības (ES) prezidējošo valsti. Orbāns norādījis, ka viņa vizīte saistīta ar ES prezidentūru.

Pasaule Panamas jaunais prezidents sola izbeigt migrantu tranzītu

Panamas prezidenta amatā pirmdien tika inaugurēts Hosē Rauls Mulino, kurš solīja, ka valsts vairs nebūs tranzīta punkts nedokumentētiem migrantiem viņu ceļā uz ASV.

Pasaule Trampa bijušais padomnieks Banons ierodas izciest cietumsodu

ASV eksprezidenta Donalda Trampa bijušais padomnieks Stīvs Banons pirmdien pats ieradās cietumā, lai sāktu izciest četru mēnešu cietumsodu par necieņu pret ASV Kongresu.

Pasaule Ukrainas varasiestādes aizturējušas sazvērnieku grupu

Ukrainas varasiestādes aizturējušas sazvērnieku grupu, kas plānoja provokācijas un parlamenta ieņemšanu, pirmdien paziņojis Ukrainas drošības dienests un prokuratūra.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis salīdzina cīņu pret Krieviju ar cīņu pret nacistiem

Otrā pasaules kara beigu Eiropā gadskārtā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien salīdzināja savas valsts aizstāvēšanos pret Krievijas iebrukumu ar ukraiņu centieniem sakaut nacistisko Vāciju.

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Zelenskis aicina sabiedrotos atbalstīt Ukrainu tikpat vienoti kā Izraēlu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien aicināja sabiedrotos izrādīt tādu pašu "vienotību" Ukrainas atbalstīšanā kā Izraēlas atbalstīšanā, kura nedēļas nogalē ar Rietumvalstu atbalstu atvairīja Irānas uzbrukumu.