Krievijā sākusies prāva pret amerikāņu žurnālistu Gerškoviču

Pasaule
LETA 22:38, 26.06.2024 0

Krievijā sākusies prāva pret spiegošanā apsūdzēto amerikāņu žurnālistu Evanu Gerškoviču, trešdien pavēstījis Sverdlovskas apgabala tiesas pārstāvis.

 

Tiesa norisināsies Jekaterinbugā, kur Gerškovičs tika aizturēts, un notiks aiz slēgtām durvīm.

Krievijas prokuratūra apgalvo, ka žurnālists esot strādājis ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) labā un vācis slepenu informāciju par tanku ražotāju "Uralvagonzavod".

Gerškovičs, viņa darba devējs un Baltais nams noliedz žurnālistam izvirzītās apsūdzības.

Gerškovičs uz Krieviju pārcēlās 2017.gadā kā laikraksta "Moscow Times" un ziņu aģentūras "Agence France-Presse" (AFP) reportieris. Vēlāk viņš sāka strādāt laikrakstā "Wall Street Journal" (WSJ).

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gadā Gerškovičs pārcēlās uz Londonu, bet turpināja braukt uz Krieviju, lai ziņotu par situāciju valstī. Gerškovičs tika aizturēts pērn 29.martā Jekaterinburgā un aprīļa sākumā oficiāli apsūdzēts spiegošanā.

Žurnālistam, ja viņš tiks atzīts par vainīgu, draud līdz 20 gadiem ilgs cietumsods.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Francijā tūkstošiem cilvēku protestē pret galēji labējiem

Francijā svētdien tūkstošiem cilvēku izgāja ielās, lai protestētu pret galēji labējiem, kas ieguvuši visvairāk balsu parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā.

Pasaule Orbāns paziņo par alianses veidošanu ar Austrijas un Čehijas partijām

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns svētdien Vīnē paziņoja, ka Eiropas savienības līmeni kopā ar populistu partijām no Austrijas un Čehijas veido jaunu aliansi - "Parioti Eiropai" -, ar mērķi Eiropas Parlamentā (EP) veidotu jaunu galēji labējo grupu.

Pasaule Ņujorkā policists nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi

Policists Ņujorkā nošāvis 13 gadus vecu pusaudzi, kurš bēga no policijas ar šaujamieroča repliku, sestdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Pasaule Ķīnas prezidents apmeklēs Kazahstānu un Tadžikistānu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins piedalīsies līderu sanāksmē un no otrdienas dosies valsts vizītē uz Kazahstānu un Tadžikistānu, svētdien paziņoja Ķīnas Ārlietu ministrija.

Lasiet arī