• Benita,
  • Everita,
  • Verita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV karabāzēs Eiropā izsludināta paaugstināta trauksme

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:56, 01.07.2024


Vairākās ASV militārajās bāzēs Eiropā, arī Vācijā, aizvadītajā nedēļas nogalē izsludināta paaugstināta trauksme saistībā ar bažām par iespējamu teroristu uzbrukumu.


Foto: LETA

Pentagons šajās karabāzēs izsludinājis otro augstāko drošības līmeni, atsaucoties uz divām vārdā nenosauktām ASV valdības amatpersonām, ziņo telekanāls CNN.

Šo drošības līmeni, kas pazīstams ar nosaukumu "Charlie", nosaka, ja Pentagons ir saņēmis ticamu izlūkinformāciju par iespējamu teroristu uzbrukumu. Ir vēl tikai viens augstāks drošības līmenis "Delta", kas tiek izsludināts, ja terorakts jau noticis vai ir nenovēršams.

"Ir ticama informācija, kas norāda uz uzbrukumu ASV bāzēm aptuveni tuvākās nedēļas laikā," telekanālam "Fox News" sacījusi ASV aizsardzības jomas amatpersona, kuras vārdu telekanāls neatklāj.

Tikmēr Pentagons paziņojis, ka, "ņemot vērā vairākus faktorus, kas var ietekmēt ASV karavīru un viņu ģimenes locekļu drošību un aizsardzību Eiropā, ASV Eiropas pavēlniecība vasaras mēnešos divkāršo savus centienus, lai pastiprinātu modrību".

Sīkākas ziņas par draudu raksturu netiek sniegtas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies Kijivā

Vizīte notiek dienu pēc tam, kad Ungārija kļuva par Eiropas Savienības (ES) prezidējošo valsti. Orbāns norādījis, ka viņa vizīte saistīta ar ES prezidentūru.

Pasaule Panamas jaunais prezidents sola izbeigt migrantu tranzītu

Panamas prezidenta amatā pirmdien tika inaugurēts Hosē Rauls Mulino, kurš solīja, ka valsts vairs nebūs tranzīta punkts nedokumentētiem migrantiem viņu ceļā uz ASV.

Pasaule Trampa bijušais padomnieks Banons ierodas izciest cietumsodu

ASV eksprezidenta Donalda Trampa bijušais padomnieks Stīvs Banons pirmdien pats ieradās cietumā, lai sāktu izciest četru mēnešu cietumsodu par necieņu pret ASV Kongresu.

Pasaule Ukrainas varasiestādes aizturējušas sazvērnieku grupu

Ukrainas varasiestādes aizturējušas sazvērnieku grupu, kas plānoja provokācijas un parlamenta ieņemšanu, pirmdien paziņojis Ukrainas drošības dienests un prokuratūra.

Lasiet arī

Pasaule Stoltenbergs: Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO palīdzību Ukrainai

Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO atbalstu Ukrainai, tomēr Viktora Orbāna valdība nesniegs personāla vai finansiālu atbalstu kara plosītajai valstij, trešdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Sabiedrība Stoltenbergs: NATO ir gatava aizstāvēt Latviju

Nevajag šaubīties par alianses gatavību un spēju aizstāvēt visus sabiedrotos, akcentēja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču pirms NATO Austrumu flanga valstu samita.

Sabiedrība Rinkēvičs paskaidroja Ungārijas prezidenta neierašanos uz NATO samitu Rīgā

Ungārijas prezidenta Tamāša Šujoka neierašanās uz NATO Austrumu flanga valstu samitā nav jāmeklē kādi atklāti vai slēpti signāli, otrdien pirms NATO Austrumu flanga valstu samita sākuma žurnālistiem izteicās Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Braže: NATO spējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai

NATO ir spēcīgākā alianse pasaulē, un tās iespējas ir nesalīdzināmi pārākas nekā Krievijai, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.