• Halina,
  • Ilvars,
  • Lauma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķīnas prezidents apmeklēs Kazahstānu un Tadžikistānu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:51, 30.06.2024


Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins piedalīsies līderu sanāksmē un no otrdienas dosies valsts vizītē uz Kazahstānu un Tadžikistānu, svētdien paziņoja Ķīnas Ārlietu ministrija.


Foto: Xinhua

Pekina ir pastiprinājusi diplomātiskos centienus Vidusāzijā, un pagājušā gada maijā Ķīnas rīkotajā samitā, kurā piedalījās vairāku reģiona valstu vadītāji, Sji aicināja padziļināt ekonomiskās saites.

"Prezidents Sji Dzjiņpins piedalīsies Šanhajas Sadarbības organizācijas valstu vadītāju padomes 24.sanāksmē Astanā" un valsts vizītēs apmeklēs Kazahstānu un Tadžikistānu, svētdien paziņojumā norādīja Ārlietu ministrijas preses pārstāve Hua Čuņina.

Viņa piebilda, ka vizītes, kas paredzētas no 2. līdz 6.jūlijam, notiks pēc Kazahstānas prezidenta Kasima Žomarta Tokajeva un Tadžikistānas prezidenta Emomali Rahmona ielūgumiem.

Vidusāzija ir būtiska daļa Ķīnas vadošajā starptautiskajā infrastruktūras attīstības projektā "Belt and Road" ("Josla un ceļš"), kas tiek dēvēts par jauno zīda ceļu.

Pekina ir centusies aizpildīt tukšumu reģionā, ko radīja Maskavas 2022.gada atkārtotais iebrukums Ukrainā, jo bijušās Padomju Savienības valstis uztraucas par arvien kareivīgāku Krieviju.

Pagājušā gada maijā notikušajā samitā Ķīna apņēmās paplašināt transporta sakarus ar šo reģionu un turpināt Vidusāzijas un Ķīnas gāzes cauruļvada būvniecību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Francijas parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi Nacionālā apvienība

Francijas parlamenta ārkārtas vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien visvairāk balsu izcīnījusi galēji labējā Nacionālā apvienība (RN), liecina pirmdien publiskotie oficiālie rezultāti.

Pasaule ASV karabāzēs Eiropā izsludināta paaugstināta trauksme

Vairākās ASV militārajās bāzēs Eiropā, arī Vācijā, aizvadītajā nedēļas nogalē izsludināta paaugstināta trauksme saistībā ar bažām par iespējamu teroristu uzbrukumu.

Pasaule Zelenskis: Sarunas ar Putinu ir iespējamas, izmantojot starpniekus

Sarunas ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu ir iespējamas, tomēr tikai izmantojot starpniekus, intervijā ASV laikrakstam "Philadelphia Inquirer" paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Francijā tūkstošiem cilvēku protestē pret galēji labējiem

Francijā svētdien tūkstošiem cilvēku izgāja ielās, lai protestētu pret galēji labējiem, kas ieguvuši visvairāk balsu parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā.

Lasiet arī

Pasaule Ķīnas kosmosa kuģis veiksmīgi nolaidies Mēness tumšajā pusē

Ķīnas kosmosa kuģis svētdien veiksmīgi nolaidies Mēness tumšajā pusē, lai savāktu augsnes un iežu paraugus.

Pasaule Ķīna sāk divu dienu manevrus ap Taivānu

Ķīna ceturtdienas rītā sāka manevrus ap Taivānu, kas ilgs divas dienas un kuros piedalās karaflotes kuģi un lidmašīnas, un raksturoja tos kā "stipru sodu" Taivānai par "separātisma aktiem", ziņoja Ķīnas valsts mediji.

Pasaule Serbija un Ķīna paraksta vienošanos par kopīgas nākotnes veidošanu

Ķīna un Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts Serbija trešdien parakstīja vienošanos par "kopīgas nākotnes" veidošanu, Serbijai kļūstot par pirmo valsti Eiropā, kas piekritusi parakstīt šādu dokumentu ar Pekinu.

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.