• Paulis,
  • Pauls,
  • Pāvils,
  • Pēteris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ES pagarina pagaidu aizsardzības mehānismu ukraiņu bēgļiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:48, 25.06.2024


Eiropadome otrdien oficiāli apstiprinājusi Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu līdz 2026.gada 4.martam pagarināt pagaidu aizsardzības mehānismu vairāk nekā četriem miljoniem ukraiņu bēgļu, pavēstīja Eiropadomes preses dienests.



"Krievija katru dienu terorizē Ukrainas tautu ar bombardēšanu. Tā nav drošība. Tie, kas ir aizbēguši no Krievijas agresijas, var turpināt paļauties uz mūsu solidaritāti," komentējot Eiropadomes lēmumu, norādīja Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts Beļģijas valsts sekretāre patvēruma un migrācijas jautājumos Nikola de Mora.

Eiropadome atgādināja, ka pagaidu aizsardzības mehānisms tika sākts 2022.gada 4.martā - tikai dažas dienas pēc tam, kad Krievija bija sākusi pilna mēroga iebrukumu Ukrainā.

Šodien pieņemtais lēmums par pagaidu aizsardzības mehānisma pagarināšanu nemaina 2022.gada marta lēmumu par to personu kategorijām, uz kurām attiecas pagaidu aizsardzība.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākijā vilciena un autobusa sadursmē seši bojāgājušie

Slovākijā ceturtdien pasažieru vilciena un autobusa sadursmē gājuši bojā seši un ievainoti pieci cilvēki, paziņoja amatpersonas.

Pasaule Baidens un Tramps debatēs apmainās pārmetumiem (+VIDEO)

ASV prezidents Džo Baidens un republikāņu Baltā nama kandidāts Donalds Tramps savās pirmajās debatēs pievērsās plašam jautājumu lokam, tostarp abortiem, ārpolitikai, imigrācijai un ekonomikai, kā arī apmainījās personīgiem pārmetumiem.

Pasaule Baltijas valstis aicina ES izbūvēt aizsardzības līniju gar robežu ar Krieviju

Baltijas valstis un Polija kopīgā vēstulē aicinājušas Eiropas Savienību (ES) izbūvēt aizsardzības līniju gar bloka robežu ar Krieviju un Baltkrieviju, lai pasargātu ES no Maskavas militārajiem draudiem un hibrīdkara aktivitātēm, ziņo aģentūra "Reuters".

Pasaule Raķešu trūkums neļauj Ukrainai aizsargāt jau izremontētos enerģētikas objektus

Ukrainā pretgaisa aizsardzības sistēmu raķešu trūkums neļauj aizsargāt pēc uzbrukumiem jau izremontētos enerģētikas objektus, ziņo ASV Kara studiju institūts (ISW).

Lasiet arī

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.